RECORD NEGRU PENTRU SUA | Peste 10.000 de decese cauzate de COVID-19. Războaiele au avut mai puține victime

Redactor:
Gândul
RECORD NEGRU PENTRU SUA | Peste 10.000 de decese cauzate de COVID-19. Războaiele au avut mai puține victime
PANDEMIE | Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

SUA au atins luni pragul de 10.000 de decese cauzate de noul coronavirus, arată datele Universităţii Johns Hopkins. Potrivit Departamentului pentru Veteranii de Război, această cifră a depăşit-o pe cea a deceselor pe câmpul de luptă în 6 războaie în care a fost implicată ţara, scrie USA Today.

Războaiele au avut mai puține victime

Datele Departamentului pentru Veteranii de Război (VA) spun că un număr de 9.961 de soldaţi au murit pe câmpul de luptă în timpul acestor şase războaie: revoluţia americană, războiul din 1812, războiul mexican, războaiele indiene, scutul deşertului hispanic-american Warand / furtuna deşertului.

Oficialii americani au asociat în mod repetat focarul de coronavirus cu o luptă militară şi membrii forţelor armate s-au alăturat în diferite eforturi pentru a ajuta la stoparea răspândirii virusului.

SUA înregistrează peste 1.000 de victime pe zi, un număr de două ori mai mare decât cel al celor mai mortale două boli din SUA: cancerul pulmonar şi gripa.

Există, însă, şi câteva veşti bune: oficialii federali din domeniul sănătăţii au spus că există semne că focarul ar putea atinge vârful în aceste zile în zonele cele mai afectate, cum ar fi New York şi statul Washington.

Inchide