STARE DE ALERTĂ. „Activitățile sportive în săli, baloane presostatice sau alte structuri închise este interzisă”. Recomandările INSP pentru antrenamentele individuale sau în cluburi – DOCUMENTE

STARE DE ALERTĂ. „Activitățile sportive în săli, baloane presostatice sau alte structuri închise este interzisă”. Recomandările INSP pentru antrenamentele individuale sau în cluburi - DOCUMENTE
Sportivii trebuie să respecte măsuri sporite de siguranță și igienă / Sursă Foto: Shutterstock
Publicat: 12/05/2020, 12:26
Actualizat: 12/05/2020, 12:53

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au completat seria de recomandări, transmisă sâmbătă, privind măsurile generale de relaxare a restricțiilor impuse de starea de urgență pentru activitățile sportive, individuale sau în cantonament.

Noile recomandări făcute publice de Institutul Național de Sănătătate Publică au fost elaborate laborarea propunerilor s-a realizat în concordanță cu recomandările forurilor la nivel mondial de către specialiști Organizației Mondiale a Sănătății și ai Centrului European pentru Controlul Bolilor.

Documentele vin după ce, sâmbătă, Institutul National de Sănătate Publică a postat în transparență decizională primele propuneri privind  setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență.

Potrivit instituției, documentele elaborate de INSP nu reprezintă un plan de reluare a activităților suspendate prin acte normative sau alte măsuri administrative emise/luate de autorități, ci o serie de propuneri ce urmează a fi dezbătute și reglementate de forurile superioare/decidente.

„Entitățile cu responsabilități de reglementare în domeniile specifice de activitate respectiv ministere și alte instituții publice decid asupra formei finale a măsurilor sectoriale ce trebuie aplicate pentru fiecare domeniu în parte”, a transmis INSP.

Propunerile privind măsurile de relaxare, pornind de la recomandările generale ale INSP pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected].

Condiții pentru reluarea antrenamentelor în cazul sporturilor individuale care se pot practica în aer liber

Măsurile se referă la sporturile individuale în aer liber, care pot fi practicate de către sportivi, dar și de către publicul larg, individual, în grupuri nu mai mari de 3 persoane și în aer liber, precum  aeronautică, alpinism, atletism, ciclism, canotaj, echitație, carting, tir cu arcul ș.a.

Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de auto-evaluare. Deplasarea către și de la locul de desfășurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecție dispuse de autorități (de exemplu, purtând echipament de protecție personală). La locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri pentru igienizarea și/sau dezinfectarea mâinilor și a echipamentului sportiv cu produse biocide avizate.

„Se permite practicarea activităților sportive doar pe terenuri în aer liber. Desfășurarea activităților în săli, baloane presostatice sau alte structuri închise este interzisă”, se arată în document.

Anexa II Sporturi Individuale by Gandul.info on Scribd

Condiții pentru reluarea antrenamentelor sportive în cantonamente

Documentul INSP stabilește criteriile care trebuie îndeplinite de către structurile sportive, pentru reluarea activităţilor de antrenament și diminuarea riscului de infecție COVID 19. „Aplicarea corectă a acestor măsuri contribuie la diminuarea riscului de infecție COVID 19, dar nu garantează eliminarea acestuia în contextul pandemiei”, se arată în document.

Ca regulă generală, fiecare bază de cantonament va avea asigurate cel puțin două camere suplimentare de câte o persoană, cu grup sanitar propriu (spații de izolare) pentru persoane cu simptomatologie COVID 19, care să nu comunice între ele şi nici cu celelalte spații definite. Utilitatea acestora este aceea de a izola de grup orice membru care prezintă simptome până la un consult de specialitate/testare/evacuare.

În cazul în care dintre membrii personalului apar cazuri care se confruntă cu apariția simptomatologiei, aceștia trebuie să se izoleze rapid şi să anunțe medicul structurii sportive. Acesta din urmă va anunța Direcția de Sănătate Publică teritoriala ale cărei recomandări vor fi urmate, arată documentul INSP.

Anexa I Cluburi by Gandul.info on Scribd

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...