#cugandullaanimale. Cruzime fără margini. Doi tineri din Brașov au sugrumat și au tras în țeapă un pui de râs / S-a întocmit dosar penal pentru braconaj

Redactor:
Laura Cojocaru
Doi tineri tineri din Rupea, Brașov, au ucis, din plăcere, un pui de râs. În curtea unuia dintre ei au chinuit, sugrumat, tras în țeapă și fotografiat bietul animal protejat de lege.

Update:

Un adolescent de 17 ani și un bărbat de 32 de ani din satul Bunești, județul Brașov, sunt cercetați de polițiști pentru braconaj. Ancheta a fost deschisă în urma publicării pe Facebook a unor imagini cu un pui de râs torturat și omorât, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În urma activităților investigativ-informative au fost identificate două persoane, respectiv doi bărbați, în vârstă de 17 ani și 32 ani, din localitatea Bunești. Cadavrul puiului din specia râs a fost ridicat de către lucrătorii Serviciului Arme, Muniții și Substanțe Periculoase Brașov și a fost predat reprezentanților care administrează fondul de vânătoare pe raza căruia s-ar fi găsit puiul din specia râs, în vederea efectuării necropsiei acestuia și stabilirii cauzelor reale ale decesului”, a declarat Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov. Ea a spus că în cauză s-a întocmit dosar penal în care se fac cercetări pentru braconaj – vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiții decât cele legale.

Știre inițială:

Tinerii au legat un pui de râs cu o funie de gât și l-au târât prin curte. Apoi l-au străpuns în zona intercostală cu o țeapă.

 O asociație pentru protecția animalelor a preluat fotografiile care au fost postate pe rețelele sociale și a sesizat poliția pentru a cere pedepsirea vinovaților.

„Un caz revoltător de violență împotriva animalelor în zona Brașov – Rupea. În imagini se poate vedea un râs (Lynx lynx – specie protejată la nivel European) torturat. Specialiștii consideră că animalul este deja mort. În acest moment încercăm să identificăm făptașul cu ajutorul autorităților”, a transmis marți Wilderness Research and Conservation.

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale„. Dacă ați fost martori la cazuri de abuzuri comise față de animale, nu ezitați să ne trimiteți imagini sau clipuri video la adresa [email protected]. Vă mulțumim anticipat!

 

Inchide