Celine Dion nu mai vine în România. Cântăreața a fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară, care a forţat-o să îşi amâne din nou sau să-şi anuleze unele dintre concertele din turneul său ”Courage World Tour”

Celine Dion nu mai vine în România. Cântăreața a fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară, care a forţat-o să îşi amâne din nou sau să-şi anuleze unele dintre concertele din turneul său ”Courage World Tour”
Concertul Celine Dion din București a fost reprogramat
Publicat: 08/12/2022, 17:01
Actualizat: 08/12/2022, 17:16

Celine Dion a anunțat că este nevoită să anuleze și să amâne o serie de concerte europene din cadrul turneului ”Courage World Tour”, din cauza problemelor legate de o „tulburare neurologică foarte rară” cu care a fost diagnosticată recent și care îi afectează activitatea muzicală, scrie france24.com.

În mesajul video postat pe contul său de Instagram în franceză și în engleză, vedeta a explicat că se confruntă cu probleme de sănătate de multă vreme. „Recent, am fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară, numită în engleză stiff-person syndrome”, a detaliat ea.

View this post on Instagram

A post shared by Céline Dion (@celinedion)


Această tulburare, care se caracterizează în special prin rigiditate musculară progresivă, îi provoacă lui Celine Dion dificultăţi la mers şi o împiedică să îşi utilizeze corzile vocale aşa cum şi-ar dori.

„Mă întristează enorm că trebuie să vă spun astăzi că nu voi fi pregătită să îmi reîncep turul prin Europa, în februarie”, a continuă ea, adăugând că are alături o echipă excelentă de medici.

Turneul urma să fie reluat la sfârşitul lunii februarie, la Praga. Concertele programate în vară vor fi, de asemenea, afectate.

Celine Dion a susţinut primele 52 de spectacole din acest turneu înainte de debutul pandemiei de COVID-19, la începutul anului 2020. Vedeta a anunţat apoi în ianuarie că anulează etapa nord-americană a acestui turneu din cauza problemelor sale de sănătate.

Potrivit site-ului cântăreţei, concertele care urmau să aibă loc în primăvară, în perioada 24 februarie – 11 aprilie, au fost reprogramate în primăvara anului 2024. Spectacolele planificate la vară, între 31 mai şi 17 iulie, au fost anulate. Concertele dintre 26 august şi 4 octombrie nu sunt afectate.

Spectacolele care au fost anulate urmau să aibă loc la Tel Aviv (Israel), Nicosia (Cipru), Attard (Malta), Atena (Grecia), Carhaix (Franţa), Lucca (Italia), Nyon (Elveţia) şi Bucureşti.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Concertul lui Celine Dion de la București se amână din nou. Fanii români nu o pot vedea nici măcar anul viitor

Céline Dion își amână din nou concertele. Pe 25 iulie ar trebui să cânte la București

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase