Potrivit unui raport CIA desecretizat, Chivotul Legământului a fost găsit în 1988, la șapte ani după premiera primului film din seria „Indiana Jones” – „Raiders of the Lost Ark” (1981).
Chivotul Legământului este considerat cea mai sacră relicvă biblică. Conform Vechiului Testament, este un cufăr care conține Decalogul (tablele cu cele 10 porunci primite de Moise de la Yahweh, pe muntele Sinai), o porție de mană cerească și toiagul lui Aaron.
Cufărul din lemn de acacia și acoperit cu aur, cu doi heruvimi sculptați pe capac, a fost făurit de israeliţi, atunci când au rătăcit prin deșertul din peninsula Sinai, după ce fugiseră din Egipt și s-au îndreptat spre „Țara Făgăduinței”, sub comanda lui Moise, în jurul anilor 1445 – 1240 î.Hr. Era cărat de șapte preoți atunci când israeliții se deplasau, iar când poposeau, Chivotul era ținut într-un tabernac ridicat: Cortul Întâlnirii.
Șapte preoți leviți au cărat Chivotul Legământului la traversarea râului Iordan și la asedierea cetății Ierihon, înconjurându-l timp de șase zile. Iar în a șaptea zi, au sunat din trâmbițe, provocând dărâmarea zidurilor celui mai vechi oraș cunoscut din istorie.
Nicio persoană în afară de preoții israeliți nu avea voie să-l atingă. Potrivit cărții lui Samuel, în timpul domniei regelui David, un anume bărbat israelit, pe nume Uzzah, a pus mâna pe Chivot, iar Yahweh l-a omorât pe loc.
În urma unei înfrângeri în fața filistenilor, israeliții au adus Chivotul pe câmpul de luptă, sperând că le va aduce victoria. Dar au fost înfrânți din nou, iar Chivotul a fost capturat de filisteni. Filistenii au sărbătorit victoria și furtul celui mai sacru obiect al israeliților, dar după un timp, Chivotul le-a adus numai nenorociri. L-au aduis la Asdod, fiind amplasat în templul lui Dagon, zeul lor.
A doua zi dimineața, statuia zeului Dagon a fost găsită plecată în fața Chivotului, iar filistenii au fost loviți de o ciumă bubonică. În cele din urmă, au decis să îl returneze israeliților, pe lângă ofrande de aur, ca semn al pocăinței.
În timpul regelui Solomon, Chivotul a fost adus în Templul construit de acesta la Ierusalim, unde a fost așezat în „Sfânta Sfintelor”, locul cel mai sacru din Templu. Se spune că, în momentul în care preoții au plasat Chivotul în templu, „măreția Domnului a umplut templul” sub forma unui nor.
După moartea lui Solomon, Chivotul a dispărut din istoria biblică. Unele tradiții spun că a fost ascuns de regele Ezechia pentru a-l proteja de invazia asiriană, iar altele sugerează că ar fi fost furat de babilonieni când au distrus Ierusalimul în anul 587 î.Hr.
Tradițiile rabinice sunt împărțite cu privire la locul Chivotului, dar potrivit Cărții Apocalipsei, acesta ar fi fost ascuns și va fi relevat la Sfârșitul Lumii, după uciderea a doi prooroci îmbrăcați în saci, care vor predica timp de 1260 zile, precum și după izbucnirea unui mare cutremur de pământ care va ucide 7.000 de oameni și va dărâma a zecea parte din cetate.
După redescoperirea Chivotului, pe cer se vor arăta o femeie învăluită în soare, cu luna sub picioare și cu o cunună de 12 stele pe cap, însărcinată, și un balaur roșu cu șapte capete, zece coarne și șapte cununi împărătești pe capete, urmat de un mare război dintre îngerii Arhanghelului Mihail și armata de îngeri căzuți ai Diavolului.
O teorie sugerează că Chivotul Legământului a fost ascuns în Etiopia, de către Menelik, fiul reginei din Saba (Yemenul de azi) și al regelui Solomon al Israelului. Chivotul s-ar afla în Aksum, Etiopia. Cercetătorul britanic de limbi semitice și studii etiopiene Edward Ullendorff a susținut că a văzut Chivotul în interiorul bisericii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dar o persiană apropiată cercetătorului a dezvăluit că ce a văzut el era doar o replică.
Potrivit istoricilor, Chivotul Legământului ar fi fost furat de romani, după asediul Ierusalimului și distrugerea Templului în anul 70 d.Hr., în timpul domniei împăratului Vespasian. Teologii care interpretează Cartea Apocalipsei susțin că balaurul cu șapte capete simbolizează Imperiul Roman, cu capitala Romei situată pe cele șapte coline, iar femeia însărcinată cu cele 12 stele reprezintă Israelul din Vechiul Testament, cu cele 12 triburi. Ea îl va naște pe Mesia.
Potrivit unui raport CIA declasificat în anul 2000, Chivotul Legământului a fost redescoperit în 1988, la șapte ani de la premiera filmului „Raiders of the Lost Ark” (1981). În anii 1980, CIA a efectuat prin proiectul „Proiect Sun Streak” experimente cu persoane care susțineau că pot percepe informații despre obiecte aflate la distanță în spațiu, evenimente sau alte persoane.
Erau clarvăzători cu puternice capacități extrasenzoriale. Unul dintre ei a putut să-l localizeze doar ca „numărul 032”. Cu ajutorul coordonatelor, agenții CIA au putut localiza obiectul religios, pierdut de mai bine de două milenii. Chivotul Legământului nu era distrus și nici nu se afla la Roma (sau la Vatican), sau în Etiopia, ci era ascuns în Orientul Mijlociu, a indicat clarvăzătorul.
„Ținta este un container. Acest container are un alt container în interiorul său. Ținta este confecționată din lemn, aur și argint…. și este decorată cu un înger cu șase aripi, localizat undeva în Orientul Mijlociu….cu oameni din zonă vorbind arabă”, a spus clarvăzătorul, după cum se arată în document, potrivit Daily Mail .
Raportul CIA conține schițe și scrieri mâzgălite pe care clarvăzătorul le-ar fi făcut în timpul sesiunii de vizionare la distanță: caracteristicile unei clădiri, o moschee cu o cupolă, opt „mumii” aliniate una lângă alta, o roată și o creatură înaripată numită „serafim”, o listă de cuvinte aleatorii, precum „moarte”, „interzis”, „protejat”, „speriat”, „distrus”, „durere” și „angoasă”.
În 1981, în filmul produs de Steven Spielberg și George Lucas, Indiana Jones (interpretat de actorul Harrison Ford) pornește în căutarea Chivotului Legământului în 1936 pentru a-l găsi înaintea germanilor naziști care vor să domine lumea, crezând că ar putea transforma artefactul într-o armă.
Sursa Foto: Profimedia