5 aplicații indispensabile pentru un stil de viață ocupat

5 aplicații indispensabile pentru un stil de viață ocupat
5 aplicații indispensabile pentru un stil de viață ocupat / Sursă foto: Unsplash.com
Publicat: 05/11/2020, 09:48
Actualizat: 05/11/2020, 09:58

Un stil de viață alert ne obligă să ne mișcăm rapid, să luăm decizii cât ai clipi și să avem acces constant la informații. Din fericire, evoluția tehnologiei din ultimul deceniu ne ajută considerabil în acest sens. Astăzi avem nevoie doar de un smartphone ca să ne facem treaba pentru birou, cumpărăturile sau să supraveghem copiii. Pentru persoanele cu un stil de viață ocupat anumite aplicații pot să reprezinte „colacul de salvare”. Folosirea acestor funcții înseamnă facilități în plus, grad crescut de confort, siguranță sau distracție, în funcție de aplicațiile pe care alegem să le utilizăm. Iată 5 aplicații indispensabile pentru un stil de viață ocupat.

  1. Google Maps este una dintre cele mai populare aplicații, extrem de utilă nu doar pentru navigare. Pentru o persoană mereu pe fugă este vital să aibă acces rapid, în timp real, la informații despre trafic, hărți dinamice sau statice, care pot fi și personalizate. Locațiile celui mai apropiat restaurant, benzinărie sau bancomat pot fi aflate în doar câteva secunde accesând Google Maps. Această aplicație te poate salva în situația neplăcută când nu mai știi unde ai parcat mașina, iar dacă ai rătăcit telefonul, îți poate localiza pe hartă locul exact unde se află acesta.
  2. Pentru o persoană cu un stil de viață alert supravegherea copiilor poate fi o problemă. Foarte utilă din acest punct de vedere este aplicația KidsGuard Pro. Aceasta este o aplicație de locație GPS care oferă multe informații utile, fără ca utilizatorul telefonului supravegheat să observe lucrul acesta. Istoricul locațiilor, al browserului, monitorizarea fotografiilor și mesajelor de pe site-urile de socializare sunt informații oferite de KidsGuard Pro. Mai mult, aplicația te anunță când copilul a ajuns la o locație, dar și momentul când o părăsește.
  3. Parolele folosite pentru a accesa diverse site-uri pot să-ți pună serios la încercare și memoria și nervii. La un moment dat devin atât de multe încât e imposibil să le ții minte. LastPass este un manager de parole care te poate scoate din încurcătură. Reține parolele, poate genera altele noi, le semnalează pe cele slabe, stochează date confidențiale în cloud, salvează și completează automat informațiile cardului de credit și oferă protecție împotriva sistemelor de monitorizare a tastaturii.
  4. Dacă vrei să nu mai uiți datele scadente ale facturilor sau pur și simplu să-ți gestionezi mai eficient finanțele, managerul de cheltuieli disponibil în Google Play te poate ajuta. Este o aplicație simplă, intuitivă, care te ajută să vizualizezi rapid veniturile, cheltuielile și balanța lunară. Are calculator integrat, poți pune memento pentru tranzacții recurente, iar datele sunt protejate cu codul pin. În plus, ai la dispoziție peste 100 de valute. Aplicația a fost actualizată în vara acestui an.
  5. Dacă stilul de viață ocupat nu-ți permite să mergi la sală, soluția este Daily Workouts Fitness Trainer. Este o aplicație disponibilă pentru a fi descărcată pe sistemele de operare iOS și Android care-ți pune la dispoziție 100 de serii de exerciții, care se pot realiza acasă. Exercițiile pot fi personalizate și există variante pentru începători și avansați. Vor fi înregistrate toate performanțele, iar gradul de dificultate al exercițiilor crește progresiv.

Folosite inteligent, aplicațiile telefonului pot deveni un asistent personal extrem de eficient al fiecărui utilizator, după cum precizează MobiRoller.com. Le putem utiliza ca să ne supraveghem starea de sănătate, să învățăm limbi străine și să ne îmbunătățim educația, să ne distrăm și chiar pentru a ne motiva în realizarea unui proiect personal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice