5 motive să-ți faci un implant dentar

5 motive să-ți faci un implant dentar
5 motive să-ți faci un implant dentar
Publicat: 25/02/2021, 20:53

Un implant dentar este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de înlocuirea dinților care lipsesc. Acesta oferă o serie de beneficii pe care alte opțiuni cum ar fi protezele dentare sau punțile, pur și simplu, nu le pot oferi. Tot ce trebuie să faci este să consulți un specialist dintr-o clinică stomatologică.

Iată cinci avantaje ale unui implant dentar:

Oferă senzația de dinte natural

Implantul dentar este încorporat direct în osul maxilarului pentru a simula rădăcina unui dinte. În timpul procesului de vindecare, osul maxilarului crește, de fapt, în jurul tijei de titan din maxilar, menținându-l ferm în poziție. Această fixare adițională oferă implantului senzația de dinte natural. Alte opțiuni de înlocuire a dinților nu pot simula prezența rădăcinilor, deci nu se simt la fel de sigure sau naturale ca și implanturile.

Facilitează vorbirea

Dinții au un rol important în pronunțarea anumitor sunete. Așa că lipsa câtorva dinți din partea din față a gurii poate provoca o diferență surprinzătoare în vorbire. De asemenea, protezele dentare libere pot aluneca în timp ce vorbești, iar acest lucru poate fi jenant. Un implant dentar rezolvă această problemă. El oferă o suprafață stabilă pe care limba o poate apăsa atunci când pronunți anumite cuvinte.

Îți permite să consumi orice fel de mâncare

Lipsa unor dinți influențează capacitatea de a mesteca cu ușurință diferite alimente. Implantul dentar te ajută să mănânci din nou, într-un mod normal. În plus, deoarece implanturile sunt înrădăcinate ferm în osul maxilarului, nu presupun anumite restricții alimentare ca în cazul protezelor tradiționale. Poți continua să savurezi mâncărurile tale preferate – chiar și merele întregi sau porumbul fiert pot rămâne în meniu!

Previne pierderea masei osoase

Rădăcinile dinților ajută oasele maxilarului să crească. Odată ce ai pierdut un dinte, gingia începe să reabsoarbă osul din zona în care a fost rădăcina dintelui. Tija din titan care îți ancorează implantul în osul maxilarului îndeplinește această funcție esențială, încurajând osul maxilarului să crească în jurul acesteia în timpul procesului de vindecare. Alte opțiuni de înlocuire a dinților nu pot face acest lucru, deoarece nu stimulează maxilarul.

Un implant dentar este o opțiune durabilă

Cu o igienă dentară adecvată, implantul poate rezista o viață întreagă. Tot ce trebuie să faci, din cauza uzurii, este să înlocuiești coroana de pe implant la fiecare 10-15 ani. În schimb, o punte poate fi înlocuită la fiecare cinci ani, în funcție de cât de bine o îngrijești. Protezele dentare trebuie înlocuite la fiecare cinci până la opt ani și, din cauza pierderii osoase la nivelul maxilarului, au nevoie de ajustări regulate pentru a le menține corespunzător. Durabilitatea implanturilor te ajută să economisești bani pe termen lung, deoarece nu necesită reglări.

Dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, apelează la o clinică stomatologică din București cum este Plaza Dent. Aceasta dispune de aparatură și tehnologie modernă, ce asigură un diagnostic corect și un tratament corespunzător. Echipa de specialiști îți va comunica dacă ești un candidat bun pentru a beneficia de un implant dentar. Acesta este una dintre cele mai bune opțiuni posibile. Pentru detalii poti accesa site-ul clinicii PlazaDent.ro .

Implantul dentar este versatil, durabil și lucrează pentru a-ți restabili dinții, protejându-ți, în același timp, sănătatea bucală. Tot ce trebuie să faci este să suni la numerele de telefon afișate pe site sau să completezi formularul de contact.

De asemenea, pe site, vei găsi și o secțiune dedicată doar ofertelor. Acolo sunt prețuri accesibile pentru mai multe tipuri de implant. Un alt avantaj este plata în rate pentru costurile pe care nu le poți achita integral.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
O femeie de 101 ani nu poate să-și cumpere bilete de avion din cauza vârstei