Adina Buzatu, despre cum să-ți păstrezi stilul în pandemie: ”Hainele pe care le porți au impact psihologic asupra ta”

Adina Buzatu, despre cum să-ți păstrezi stilul în pandemie: ”Hainele pe care le porți au impact psihologic asupra ta”
Adina Buzatu: ”Stilul în pandemie / Cum să-ți păstrezi stilul în pandemie”
Publicat: 24/10/2020, 15:00

În această nouă realitate, a pandemiei, în care tristețea și teama de necunoscut au pus stăpânire pe noi, putem alege să ne detașăm construind o ”bulă de normalitate” în jurul nostru și a celor apropiați. Cunoscuta stilistă Adina Buzatu consideră că ”Nu putem ignora realitatea, dar nici nu ne putem lăsa acaparați de zecile de știrile negative cu care suntem bombardați în fiecare zi”.

În acest sens, Adina Buzatu arată că ”Trebuie să învățăm să ne bucurăm de lucrurile mici, aparent nesemnificative, totuși atât de importante pentru starea noastă de spirit, în contextul actual. De exemplu, ținuta vestimentară îți poate ridica moralul. Este esențial să porți haine care te pun în valoare, care îți vin bine, într-o cromatică ce îți flatează trăsăturile”.

Nu promite să rezolv problemele omenirii, însă, în fiecare sâmbătă, Adina Buzatu va scrie pe GÂNDUL.RO un articol menit să îndrume către un stil vestimentar rafinat care să crească încrederea în sine, lucru de care – de cele mai multe ori – depinde succesul atât în carieră, cât și în viața personală. ”Am nevoie de voi, cititorii, să îmi trimiteți întrebările voastre legate de stil și problemele pe care le-ați întâlnit de-a lungul timpului. Scrieți-mi pe conturile Adina Buzatu de Facebook sau Instagram (bifa albastră vă va îndruma către cele reale), iar eu vă voi răspunde în fiecare sâmbătă.

Astăzi voi vorbi despre cum poți să îți adaptezi garderoba vremurilor actuale și despre felul în care ar trebui să te îmbraci în pandemie. Această realitate care ne forțează să renunțăm la viața socială pentru o vreme și să lucrăm de acasă, ne-a afectat pe toți în multe aspecte, printre care și cel vestimentar”, arată cunoscuta stilistă.

Puterea vestimentației

”Mulți bărbați au renunțat deja la cămașă, pantaloni de stofă, iar de costum și cravată nici nu mai poate fi vorba, în favoarea hainelor lejere, de casă. Însă, dacă stai acasă, nu înseamnă că trebuie să fii superficial, să îți pierzi stilul, să te neglijezi, să nu îți aranjezi barba sau să nu te bărbierești. Din contră, rămânând pedant și îmbrăcându-te, în continuare, cu stil îți va ridica moralul, îți va da o stare de bine, iar acest lucru te va ajuta să-ți menții imunitatea puternică.

Hainele pe care le porți au impact psihologic asupra ta. Poate ai auzit de „dopamine dressing“, un fenomen care te îndeamnă să porți haine care îți îmbunătățesc starea de spirit, fie prin accente de culoare, mesaje pozitive sau, pur și simplu, prin piese simple și rafinate, care îți induc un sentiment de încredere. Piesele pe care le porți îți dau o anumită stare și îți influențează activitatea și rezultatele.

Chiar dacă  lucrezi de acasă, continuă să porți cămașă albă, bleu sau neagră, piesă clasică ce poate fi adaptată și într-un cadru neprotocolar. O poți purta descheiată la primii nasturi și cu mânecile suflecate până la jumătatea antebrațului. Dacă îți plac culorile, adoptă o variantă cu imprimeuri vii, care te scoate din anonimat.

De asemenea, pantalonii chino îți oferă suficientă lejeritate și nu sunt pretențioși, deci îi poți alege în locul celor de trening pe care, probabil, ești tentat să îi porți acasă pentru că nu te vede nimeni. Renunță la hanorac, trening, pijamale pe timpul zilei. Poartă cămăși smart casual, un pulover din cașmir fin sau o maletă. Fii creativ, folosește piese versatile pe care le poți adapta în acest context astfel încât să fii bine îmbrăcat, fără să exagerezi.

Această perioadă de criză ne stimulează creativitatea. Toate evenimentele dramatice din istorie – Gripa Spaniolă, al Doilea Război Mondial, Criza Economică Globală – au avut un impact major asupra felului în care oamenii au început să se îmbrace, toate cu rezultat în stil și eleganță.

Cum îți alegi piesele pe care să le porți

În mod cert, în funcție de aspectul practic și de cel legat de confort, dar și ținând cont de câteva predicții despre tendințele post pandemie. Ne vom întoarce la minimalism, la simplitate, culorile solide vor domina imprimeurile, iar acestea din urmă vor fi predominat geometrice.

Paleta de culori pentru ținutele de zi este una soft, cu mult alb, bleu și gri, iar ținutele formale și de business vor fi în special în tonuri de bleumarin și bej.

Acum este momentul să-ți îndrepți atenția către haine practice, confortabile, versatile și durabile și să revii la eleganța clasică. Cea mai bună strategie de investiție, acum, când veniturile s-au limitat și ne mișcăm pe un teren nesigur, sunt piesele nemuritoare ca stil și de o calitate impecabilă. Renunță la cantitate în favoarea calității. Acum, mai puțin înseamnă mai mult.

Alege piesele de pe raft, în locul celor făcute la comandă, însă de la branduri care nu fac rabat la calitate și au, totuși, un preț accesibil. Dacă nu găsești măsura care să îți vină perfect, le poți face minime ajustări la un croitor. Practic, ceea ce porți în pandemie, ar trebui să poți purta și la birou, când viața își va relua cursul firesc. Iar acest lucru este posibil pentru că, de câțiva ani, există deja tendința abordării unui costum mai puțin tradițional, mai puțin structurat în mediul office.

Momentan, pandemia ne limitează deplasarea, dar nu și imaginația și stilul. Rămâi în zona de confort însă într-un mod rafinat, fără a-ți pierde eleganța”

Adina Buzatu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață