Cum amenajezi livingul în stil industrial?

Cum amenajezi livingul în stil industrial?
Sursa foto: jafara / Shutterstock.com
Publicat: 11/02/2022, 21:08
Actualizat: 11/02/2022, 21:10

Îți place viața austeră și funcțională? Stilul industrial vă va încânta! Aflați din acest articol ce combinații puteți face pentru a crea o cameră de zi funcțională și confortabilă.

Vrei să ai o casă originală? Stilul industrial, care se inspiră din vechile fabrici și spații industriale, poate face exact acest lucru. Cum puteți aplica caracteristicile acestui stil în camera de zi?

Camerele mari din casele mai vechi și locuințele de tip loft sunt perfecte pentru acest stil. Plafoanele înalte, lumina abundentă de la ferestrele cu geamuri mari și cât mai puțini pereți despărțitori oferă o bază excelentă pentru acest stil aparent auster.

Într-o formă atenuată, îl puteți aplica cu ușurință într-o clădire prefabricată, unde există mai puțin spațiu și unde ferestrele nu au dimensiuni generoase. In acest articol, îți spunem ce nu poate lipsi dintr-un living cu decor industrial.

Canapeaua piesa principală a livingului

Alegeți canapele din piele cu finisaje metalice în locul canapelelor ușoare cu perne pufoase. În ceea ce privește culorile puteți opta pentru albastru închis, burgundia sau petrol, își au cu siguranță locul aici, la fel ca și roșu cărămiziu și galben muștar.

Sursa foto: WorldWide / Shutterstock.com

Lăsați pereții în starea lor naturală

Cărămida expusă, betonul sau plăcile de piatră se potrivesc perfect cu stilul industrial. Într-un apartament finisat, tapetul poate fi de ajutor. Astăzi, tapetul este atât de sofisticat încât poate părea la prima vedere beton sau cărămidă. Uitați complet de culorile pastelate și folosiți nuanțe îndrăznețe doar pentru câteva accesorii.

Sursa foto: phol_66 / Shutterstock.com

Oțel și lemn brut

Materialul tipic pentru stilul industrial este, bineînțeles, oțelul. Fie că este vorba de picioarele metalice ale unei mese sau ale unei canapele, fie că este vorba de rafturi sau dulapuri întregi.

În cazul metalului, lemnul este o completare perfectă a stilului auster, conferindu-i un aspect mai familiar și mai călduros. Lemnul va ieși cel mai bine în evidență dacă este doar finisat grosier.

Paleții reciclați sau mobila veche pe care o puteți recondiționa foarte ușor, sunt ideale. Amprenta timpului este un element important.

De asemenea, puteți da o nouă viață diverselor piese de mașini industriale sau agricole prin reciclare. De exemplu, puteți face cu ușurință o măsuță de cafea dintr-o rolă mare de cablu.

Sursa foto: jafara / Shutterstock.com

Nu exagerați cu decorațiunile

În timp ce în alte stiluri întâlnim diverse textile ca accesorii, aici, cablurile sau sistemele de încălzire expuse au mai multe șanse de a ieși în evidență. Puteți chiar să folosiți ca piesă de decor un motor nefuncțional.

Pereții sunt decorați cu elemente metalice, iar podelele cu blănuri. Și, deși poate nu vă așteptați, plantele, în mod ideal cele fără flori, sunt de asemenea potrivite.

Ele arată cel mai bine în ghivece din beton, contrastul dintre betonul brut și natura vie este spectaculos. Dar arată foarte bine și în ghivece negre sau de teracotă îmbătrânită, cu o patină inconfundabilă.

Sursa foto: L_Interiors / Shutterstock.com

Nu uitați de iluminat

Odată ce ați decorat întreaga cameră într-un singur stil, ar fi păcat ca iluminatul să nu se încadreze în decorul încăperii.

Un iluminat natural este esențial pentru stilul industrial, iar dacă nu aveți suficientă lumină naturală, trebuie să compensați în altă parte.

Optați pentru o lampă suspendată cu un abajur metalic ca lumină principală sau nu ezitați să lăsați doar becul. Pentru lumina suplimentară, lămpile de podea și de perete metalice, de culoare neagră și cu design minimalist sunt o alegere sigură.

Sursa foto: diplomedia / Shutterstock.com
Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Medicul și vedeta. Monica Bârlădeanu și Valeriu Gheorghiță, vacanță romantică în Deltă
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cât de inteligent era T-Rex? Se pare că nu foarte