Cum se prepară băutura vedetă a sezonului. Are o mulțime de beneficii curative
Sezonul cald ne oferă o mulțime de opțiuni pentru a profita din plin de preparatele naturale, cum ar fi sucurile proaspăt făcute din fructe sau legume. Există însă și anumite soiuri de flori din petalele cărora se pot prepara delicatese aromate și gustoase.
De la dulceața de trandafiri, la cea din flori de salcâm, florile lunii iunie pot fi o încântare și pentru papilele gustative. Printre soiurile de plante ale căror flori pot fi utilizate și în alimentație se numără socul, iar cel mai apreciat preparat este, desigur, socata.
Socata este o sursă naturală de vitamina C și vitamina A, esențiale pentru un sistem imunitar sănătos.
Pentru a vă răsfăța cu o socată gustoasă și răcoritoare este necesar să urmați câțiva pași simpli, dar esențiali. Deși restaurantele au introdus această băutură în meniul, nu se compară cu socata tradițională, preparată după obiceiurile vechi, din zonele rurale.
Socată: Ingrediente
- flori de soc fără frunze,
- coajă de lămâie,
- apă, zahăr
- câteva felii de lămâie tăiate
Socată. Mod de preparare
Puneți toate ingredientele într-un borcan și acoperiți cu un tifon sau un capac pus lejer. Nu închideți ermetic, deoarece amestecul are nevoie de aer pentru a fermenta.
Lăsați amestecul la macerat pentru 2-4 zile. Este recomandat să gustați zilnic socata, pentru a-ți da seama când este gata. Preparatul este gata, atunci când gustul este ușor acidulat și aromat.
Foto: Envato
Citește și:
Rețetă de gem de vișine fără zahăr cu doar câteva ingrediente. Cum să prepari un desert delicios
Ingredientul secret care transformă OUĂLE prăjite într-un mic-dejun gourmet. Ce să adaugi în tigaie