Iată cum să pregătești o rețetă de gem de vișine fără zahăr cu doar câteva ingrediente. Acest desert delicios trebuie să fiarbă în jur de 45 de minute. Vezi mai jos lista cu ingredientele, dar și modul de preparare.
Dacă vrei un desert delicios și răcoros, poți opta pentru prepararea unei rețete de gem de vișine fără zahăr. Rețeta nu necesită un timp mult prea lung, pentru a fi pregătită, iar gemul poate fi folosit la diverse prăjituri sau preparate dulci, dar și pentru simplul consum.
Ingrediente pentru această rețetă de gem de vișine fără zahăr:
- Un kilogram de vișine – trebuie să fie spălate sub jetul de apă și curățate de sâmburi;
- 600 de mililitri de suc natural de mere – va înlocui zahărul;
- Trei lingurițe de zeamă de lămâie.
Mod de preparare
- Fructul se curăță de sâmburi și se spală sub jetul de apă;
- Kilogramul de vișine se pune la scurs;
- 600 ml de suc natural de mere se adaugă într-o oală cu fund dublu și se lasă la foc mic. Trebuie să scadă peste un sfert din cantitate;
- Când sucul de mere a scăzut, se adaugă vișinele;
- Preparatul se lasă la foc mic;
- Când vișinele încep să fac o spumă albă, se va îndepărta cu lingura;
- Gemul se va fierbe fără capac și trebuie să te asiguri că amesteci din când în când;
- Ingredientele vor fierbe circa 45 de minute;
- Zeama de lămâie se adaugă în ultimele 5-10 minute înainte de a închide focul;
- Gemul se toarnă în borcane, apoi se mai lasă 10-15 minute în cuptor, la 130 de grade Celsius, arată BZI.
Vezi și:
Rețeta de pizza sănătoasă FĂRĂ aluat. Preparatul unui nutriționist a devenit viral pe internet
Rețetă de socată tradițională aromată cu un ingredient secret. Cum o pregătești acasă
Ce conținea sucul CICO, băutura răcoritoare de altădată, care trebuia consumată în 7 zile
Băutura sănătoasă, dar la fel de bogată în zahăr precum sucurile acidulate. Un expert avertizează: „Are un impact major”
Rețetă de varză călită pe care s-o pregătești în 40 de minute. Ingredientul care face preparatul să se topească în gură!
Sursă foto: colaj Shutterstock