FINANȚARE: Patru mari bănci din România au majorat creditul acordat clinicilor MedLife. Care este destinația fondurilor obținute în contextul pandemiei

FINANȚARE: Patru mari bănci din România au majorat creditul acordat clinicilor MedLife. Care este destinația fondurilor obținute în contextul pandemiei
Publicat: 04/05/2021, 12:27
Actualizat: 04/05/2021, 12:28

MedLife, unul dintre principalii jucători ai pieței de servicii medicale private din România, a obținut majorarea facilităților de creditare existente cu încă 40 milioane euro, prin semnarea unui credit sindicalizat în valoare totală de 143 milioane euro.

Banca Comercială Română (BCR), în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentație, agent de facilitate și garanții și finanțator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Société Générale și Banca Transilvania, în calitate de aranjori principali și finanțatori, sunt cele patru bănci mari din România care s-au reunit într-un aranjament sindicalizat pentru a susține lanțul medical MedLife. La această majorare se vor adăuga, după caz, și alte lichidităţi importante ale companiei.

Dezvoltarea proiectelor ce țin de zona de prevenție, oncologie și radioterapie medicală, tehnologizare și digitalizare este obiectivul principal în context pandemic, planurile pornind de la nevoile pacientului 2021, trecut sau nu prin infecția COVID-19, care are grijă de sănătatea lui și care dorește să-și rezolve nevoile eficient, rapid și sigur.

Pe de altă parte, MedLife anunță că va continua dezvoltarea spitalelor regionale, unde pacientul să beneficieze de o abordare 360 de grade atât din punct de vedere al complexității actului medical, cât și al calității serviciilor adiacente. Extinderea infrastructurii medicale și programul de achiziții sunt prioritare în acest an, dar compania va pune accent pe demersurile de cercetare, propunându-și să le intensifice prin noi investiții.

Avem planuri mari pentru perioada următoare și chiar dacă suntem foarte atenți și conectați la felul în care evoluează criza sanitară, acest lucru nu ne oprește să deschidem drumuri – a Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group

MedLife a anunțat deja alocarea între trei și cinci milioane euro pentru amenajarea unui nou laborator de biosecuritate III unde se va lucra pentru prima dată cu viruși vii, proiectul fiind destul de avansat. Noul laborator va fi inaugurat în București și va deveni cel mai modern laborator de cercetare în zona de genetică, virusologie și biologie moleculară din România, spun reprezentanții companiei.

Decizia MedLife de a-și continua planurile de dezvoltare ne dă încredere într-un viitor mai bun pentru sectorul sănătății, dar și pentru mediul de afaceri românesc,  afirmă Oana Macoveiciuc, Head of Consumer Products and Services BCR.

Adițional planurilor de investiție și dezvoltare la nivel național, MedLife va continua să își consolideze principalele segmente de business, clinici, corporate, spitale, laboratore, pharma si stomatologie, având ca direcție principală adaptarea serviciilor la contextul actual. „Facem planuri strategice, dar vom calibra investițiile și în funcție de modul în care va evolua pandemia”, a adăugat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

MedLife a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri pro-formă consolidată la nivel de grup în valoare de 251 milioane euro în creștere cu 25,5% față de aceeași perioadă a anului trecut fiind unul dintre cei mai mari jucători la nivel regional. Potrivit reprezentanților companiei, cifrele bugetate pentru anul 2021 la nivel consolidat arată o creștere de 15% a cifrei de afaceri, precum și o menținere a profitabilității curente (marja EBITDA) la nivel de grup. Cifrele bugetate nu includ achizițiile anunțate la sfârșitul anului 2020, care vor fi adaugate pe măsură ce procedurile de finalizare se vor închei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...