FINANȚARE: Patru mari bănci din România au majorat creditul acordat clinicilor MedLife. Care este destinația fondurilor obținute în contextul pandemiei

Redactor:
Mia Popescu
FINANȚARE: Patru mari bănci din România au majorat creditul acordat clinicilor MedLife. Care este destinația fondurilor obținute în contextul pandemiei

MedLife, unul dintre principalii jucători ai pieței de servicii medicale private din România, a obținut majorarea facilităților de creditare existente cu încă 40 milioane euro, prin semnarea unui credit sindicalizat în valoare totală de 143 milioane euro.

Banca Comercială Română (BCR), în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentație, agent de facilitate și garanții și finanțator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Société Générale și Banca Transilvania, în calitate de aranjori principali și finanțatori, sunt cele patru bănci mari din România care s-au reunit într-un aranjament sindicalizat pentru a susține lanțul medical MedLife. La această majorare se vor adăuga, după caz, și alte lichidităţi importante ale companiei.

Dezvoltarea proiectelor ce țin de zona de prevenție, oncologie și radioterapie medicală, tehnologizare și digitalizare este obiectivul principal în context pandemic, planurile pornind de la nevoile pacientului 2021, trecut sau nu prin infecția COVID-19, care are grijă de sănătatea lui și care dorește să-și rezolve nevoile eficient, rapid și sigur.

Pe de altă parte, MedLife anunță că va continua dezvoltarea spitalelor regionale, unde pacientul să beneficieze de o abordare 360 de grade atât din punct de vedere al complexității actului medical, cât și al calității serviciilor adiacente. Extinderea infrastructurii medicale și programul de achiziții sunt prioritare în acest an, dar compania va pune accent pe demersurile de cercetare, propunându-și să le intensifice prin noi investiții.

Avem planuri mari pentru perioada următoare și chiar dacă suntem foarte atenți și conectați la felul în care evoluează criza sanitară, acest lucru nu ne oprește să deschidem drumuri – a Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group

MedLife a anunțat deja alocarea între trei și cinci milioane euro pentru amenajarea unui nou laborator de biosecuritate III unde se va lucra pentru prima dată cu viruși vii, proiectul fiind destul de avansat. Noul laborator va fi inaugurat în București și va deveni cel mai modern laborator de cercetare în zona de genetică, virusologie și biologie moleculară din România, spun reprezentanții companiei.

Decizia MedLife de a-și continua planurile de dezvoltare ne dă încredere într-un viitor mai bun pentru sectorul sănătății, dar și pentru mediul de afaceri românesc,  afirmă Oana Macoveiciuc, Head of Consumer Products and Services BCR.

Adițional planurilor de investiție și dezvoltare la nivel național, MedLife va continua să își consolideze principalele segmente de business, clinici, corporate, spitale, laboratore, pharma si stomatologie, având ca direcție principală adaptarea serviciilor la contextul actual. „Facem planuri strategice, dar vom calibra investițiile și în funcție de modul în care va evolua pandemia”, a adăugat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

MedLife a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri pro-formă consolidată la nivel de grup în valoare de 251 milioane euro în creștere cu 25,5% față de aceeași perioadă a anului trecut fiind unul dintre cei mai mari jucători la nivel regional. Potrivit reprezentanților companiei, cifrele bugetate pentru anul 2021 la nivel consolidat arată o creștere de 15% a cifrei de afaceri, precum și o menținere a profitabilității curente (marja EBITDA) la nivel de grup. Cifrele bugetate nu includ achizițiile anunțate la sfârșitul anului 2020, care vor fi adaugate pe măsură ce procedurile de finalizare se vor închei

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Alex Piţurcă a marcat la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Ion Țiriac a împlinit 82 de ani! Surpriza fabuloasă primită de ziua de naștere
Când scăpăm de masca de protecţie în aer liber. Ministrul Sănătăţii a spus clar
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Elon Musk a recunoscut tulburarea psihică de care suferă: „Credeați că aș fi făcut toate...
Alex Piţurcă a marcat la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Vești GENIALE pentru milioane de români care merg la muncă în străinătate. Se schimbă legea!
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide