GÂNDUL LIVE. Polițist amendat de două ori pentru încălcarea legislației rutiere! Dialog incredibil cu colegii: „Nu vă dau plăcuțele, nu am de ce!”

Publicat: 10/11/2020, 14:35

Un polițist din Alba a ajuns contravenient, după ce a fost prins de două ori că a încălcat legislația rutieră.

Vasile Barb a fost amendat pentru că nu avea asigurare RCA la mașină și conducea cu permisul expirat.

Procesele contraveniente au fost încheiate în 16 septembrie 2019 și 20 ianuarie 2020, scrie adevărul.ro. În total, polițistul are amenzi de 2.450 de lei.

Polițistul a fost amendat inițial cu 1.000 de lei, pentru lipsa RCA. Ulterior, în 20 ianuarie 2020, acesta a fost amendat deoarece conducea cu permisul expirat și nu avea dotările obligatorii – triunghiuri reflectorizante, trusa medicală de prim ajutor și stingătorul de incendiu.

Dialogul cu colegul care l-a oprit în trafic este halucinant:

Polițist (colegul care a aplicat contravenția): – Asigurarea, talonul și permisul să le verificăm. Avem o sesizare că nu aveți asigurare obligatorie pe mașina asta. Eu am zis că nu-mi vine să cred așa ceva. Aveți asigurare la ea sau nu?

Polițist amendat: – Cred că e expirată, nu m-am uitat.

Polițist: – Luați numai numerele de pe ea, că se rețin plăcuțele de înmatriculare, talonul și veniți la sediu și vedem ce facem.

Polițist amendat: – Nu le dau că nu am pentru ce.

Polițist: – Pentru că nu aveți asigurare.

Polițist amendat: – Nu am asigurare…

Polițist: – Vă rog să veniți la mașină, vă spun încă o dată, da?

Polițist amendat: – Nu vin la mașină.

Polițist: – În calitate de ofițer, de ordine publică și superior al dvs, vă rog să veniți să dați plăcuțele jos de pe mașină.

Polițist amendat: – Nu am pentru ce… Vă rog frumos… Mă lăsați să merg la servici…

Polițișt: – Vă rog să veniți să luați plăcuțele.

Polițist amendat: – Nu le dau, nu am pentru ce. Puteți să înregistrați până mâine.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult