MESAJ. Marcel Vela, după protestele din Piața Victoriei: „Nu aruncaţi pe geam efortul cetăţenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri”

MESAJ. Marcel Vela, după protestele din Piața Victoriei: „Nu aruncaţi pe geam efortul cetăţenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri”
Sindicaliștii din Poliție, în conflict deschis cu Marcel Vela! Îl acuză de naivitate și că a politizat instituția
Publicat: 17/05/2020, 01:04

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Marcel Vela, le-a transmis, sâmbătă, celor care „se adună în grupuri mari” şi ignoră măsurile de protecţie că acţiunile lor ar putea pune în pericol sănătatea publică, în condiţiile în care pandemia nu s-a încheiat. Mesajul său vine în contextul în care sute de persoane au protestat, vineri și sâmbătă, în Piața Victoriei față de restricțiile din ultimele două luni.

„Fac acest lucru în numele tuturor celor care am îndurat şi respectat reguli timp de două luni, dorind oprirea şi diminuarea pandemiei, luptând pentru protejarea sănătăţii celor dragi. (…) Stimate doamne, stimaţi domni, virusul încă nu a fost învins! (…) Nu aruncaţi pe geam efortul dumneavoastră şi al tuturor cetăţenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri sau, mai rău, carantinarea unor zone în care locuiesc oameni nevinovaţi, din cauza greşelilor din următoarele zile”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

Ministrul precizează că dacă unii dintre cei care se strâng în astfel de grupuri sunt deja sau devin pozitivi în următoarea săptămână, în urma anchetei epidemiologice toţi cei care au intrat în contact cu ei vor rămâne izolaţi la domiciliu încă 14 zile, în loc să se bucure de măsurile de relaxare din această perioadă.

„Folosiţi-vă energia doar pentru a face lucruri frumoase şi a vă proteja sănătatea dumneavoastră, dar şi pe a celor din jur”, a mai precizat ministrul în mesajul său.

Peste 100 de persoane au protestat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, faţă de măsurile adoptate de Guvern pentru a gestiona pandemia de COVID-19, o acţiune similară având loc şi în urmă cu o zi.

A doua zi de proteste în Piața Victoriei. Viorel Cataramă, printre manifestanți

Peste 100 de protestatari s-au adunat, sâmbătă, pentru a doua zi consecutiv în Piața Victoriei din Capitală, și au scandat împotriva autorităților care au gestionat epidemia de COVID-19.

Potrivit Mediafax, printre manifestanți s-a aflat și omul de afaceri Viorel Cataramă, care a mers într-o localitate unde sunt peste 70 de cazuri de Covid-19, pentru a se infecta, iar acum așteaptă rezultatele.