Noi detalii în dosarul lui Mircea Negulescu, cunoscut drept ”Portocală”! Autoritățile au descoperit un depozit ilegal de combustibil într-o pădure de lângă Ploiești

Publicat: 06 02. 2023, 14:11
Actualizat: 06 02. 2023, 14:38
Sursă Foto - Agerpres

În luna decembrie, anul 2022, ex-procurorul Mircea Negulescu, cunoscut drept “Portocală”, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, fiind acuzat de mai multe infracțiuni, printre care cercetare abuzivă și represiune nedreaptă. Acum, au apărut noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală”.

Pe 22 decembrie, secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul PÎCCJ a dispus sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Mircea Negulescu pentru: cercetare abuzivă – 6 infracţiuni; represiune nedreaptă – 4 infracţiuni; instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii; influenţarea declaraţiilor; inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii; inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, fals intelectual – 10 infracţiuni; abuz în serviciu – 3 infracţiuni.

La doar două luni distanță apar noi detalii, astfel, firma SC Statii de Spalare Vagoane Cisterna CFR SSVAC SA, unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu, după ce a fost exclus din magistratură, a fost percheziționată de Poliția Economică.

În urma verificărilor, polițiștii au descoperit într-o pădure din Ploiești, un depozit ilegal de combustibil în care erau depozitate peste 300 de tone de păcură și produse petroliere, a căror origine nu a fost descoperită încă.

Combustibilul era ținut în trei bazine îngropate în pământ și în șapte rezervoare de suprafață și potrivit anchetatorilor, acesta urma să fie vândut mai multor benzinării din zonă.

Depozitul ilegal este situat în spatele mănăstirii Ghighiu de langă Ploiești și a fost amplasat strategic în apropierea Drumului Național 1 și de Autostrada A3 astfel încât să faciliteze accesul cisternelor care încărcau săptămânal combustibilul sub denumirea de motorină.

”Afacere” de peste cinci milioane de euro

De asemenea, săptămâna trecută, polițiștii economici de la Sectorul 2 al Capitalei au efectuat peste 60 de percheziții în București, Ilfov, Prahova, Galați și alte trei județe din țară.

Zilele trecute, peste 40 de persoane pe care oamenii legii le suspectează că știau despre afacerea cu combustibil au fost duse la audieri, printre acestea se numără Mureșan Cătălin, proprietarul firmei Recop Recycling SRL, implicat în scandalul „Bomba ecologică de la Pleașa”, despre care se crede că ar fi adevăratul proprietar al depozitului din pădure.

Conform anchetatorilor, din depozitul respectiv, produsul petrolier pleca cu documente întocmite fictiv către diverși cumpărători, potrivit RTV.

Tonele de combustibil erau achiziționate la negru de către proprietar și ulterior erau vândute către benzinăriile mici din țară, iar din această afacere, proprietarul depozitului ar fi încasat până în prezent, peste cinci milioane de euro.

Totodată, anchetatorii au făcut percheziții și la firma SC Statii de Spalare Vagoane Cisterna CFR SSVAC SA, unde a lucrat cu carte de muncă fostul procuror Mircea Negulescu, alias ”Portocală”, bănuit că ar fi implicat și el în mafia deșeurilor.

După ce a fost exclus din magistratură, Mircea Negulescu a ocupat funcția de consilier juridic la firma Revag din Ploiești, care are ca obiect de activitate reparaţii vagoane CFR.

În 2019, numele său a fost implicat într-un scandal uriaș privind jaful liniilor de căi ferate.