Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Victor Ponta: ”A fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare”

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Victor Ponta: ”A fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare”
Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Victor Ponta: ”A fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare”
Publicat: 02/09/2020, 11:33
Actualizat: 02/09/2020, 11:35

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu – cel căruia i se mai spune și ”Portocală” – se află, din nou, îm atenție publică, fiind citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Potrivit informațiilor furnizate de g4media.ro, Negulescu trebuie să se prezinte astăzi, la audieri, iar totul a plecat de la ultimele declarații pe care ”Portocală” le-a făcut în spațiul public.

Fostul procuror DNA a lansat alte acuzații la adresa lui Sebastian Ghiță, spunând – potrivit sursei citate – că acesta ”ar fi plătit 2,5 milioane de dolari pentru campania prezidențială a lui Ponta, din 2014. Banii ar fi fost plătiți pentru ca Victor Ponta să câștige funcția supremă în stat”.

Scandalul din jurul dosarului ”Toni Blair” este departe de a fi încheiat, iar Victor Ponta – după ce Mircea Negulescu ”Portocală” a fost reținut, într-o primă fază – a declarat, pe pagina sa de socializare, că acesta a ”fabricat probe”, a șantajat persoane din alte dosare și i-a obligat pe respectivii ”să depună mărturii false”.

Mai mult, Victor Ponta l-a acuzat pe Negulescu și că – prin ceea ce a întreprins – a ”influențat decizii strict politice” și a dus ”războaiele lui de interlop”.

„Domnul Negulescu a fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare și i-a obligat să depună mărturii false, a folosit ilegal statutul de martor cu identitate protejată pentru cei șantajați de el, a influențat direct decizii strict politice și persoane publice din județul Prahova, a avut un comportament și acțiuni de crimă organizată folosind statutul de procuror și puterile legale specifice funcției, a cheltuit milioane de lei din bani publici pentru războaiele lui de interlop și mai sunt și alții care au procedat la fel!”, a scris Victor Ponta.

”Ar fi procedat la falsificarea denunțurilor și a declarațiilor”

Potrivit unui comunicat transmis de SIIJ, procurorul Mircea Negulescu, zis și ”Portocală”, ar fi ”ticluit” un întreg material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA – ST Ploiești.

„În fapt, primul inculpat, în calitate de procuror de caz la DNA – ST Ploiești, cu ajutorul celui de al doilea inculpat, ofițer de poliție judiciară, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare și a întregului material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA – ST Ploiești, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 persoane precum și măsuri neprivative de libertate constând în control judiciar față de 3 persoane, despre care cunoștea că sunt nevinovate, și ar fi determinat judecătorul de drepturi și libertăți să dispună, fără vinovăție, arestarea preventivă a unei persoane în baza materialului probator plăsmuit”, a a transmis SIIJ printr-un comunicat de presă, după reținerea lui Marian Negulescu.

„Totodată, ar fi determinat patru persoane, prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect intimidant, să dea declarații mincinoase în cele două dosare instrumentate. El ar fi determinat trei persoane să formuleze, prin constrângere, „denunțuri cu privire la existența unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, ar fi procedat la falsificarea denunțurilor și a declarațiilor acestor persoane prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, precum și la clasificarea denunțurilor ticluite în numele a doi dintre denunțători. Toate aceste fapte ar fi fost săvârșite în cadrul unui grup infracțional organizat în scopul ticluirii celor două dosare ale DNA Ploiești pentru învinuirea pe nedrept a unor persoane, deși cunoșteau că acestea sunt nevinovate”, s-a mai transmis în comuncatul respectiv.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
DJ Lalla s-a cazat în Mamaia la un prieten pe care îl cunoscuse pe TikTok...
Cea mai sexy antrenoare de fitness, cum n-ai mai văzut-o până acum! GALERIE FOTO
"Tati, m-a luat de gât, mi-a dat două palme. Am crezut că o să mor"....
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni
Profesorii vor primi bani în plus! Când intră suma pe card şi la ce pot...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Oana Zăvoranu, jefuită de soț de 2 milioane €! Ce calvar a îndurat Oana Zăvoranu...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
Cutremur total! Gabriela FIREA a anunțat: ȊL PĂRĂSESC
Misterul din jurul câștigătorului Mega Millions. Este cel mai mare câștig din istorie
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse