Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Victor Ponta: ”A fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare”

Redactor:
Cristian Lisandru
Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Victor Ponta: ”A fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare”
Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Victor Ponta: ”A fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare”

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu – cel căruia i se mai spune și ”Portocală” – se află, din nou, îm atenție publică, fiind citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Potrivit informațiilor furnizate de g4media.ro, Negulescu trebuie să se prezinte astăzi, la audieri, iar totul a plecat de la ultimele declarații pe care ”Portocală” le-a făcut în spațiul public.

Fostul procuror DNA a lansat alte acuzații la adresa lui Sebastian Ghiță, spunând – potrivit sursei citate – că acesta ”ar fi plătit 2,5 milioane de dolari pentru campania prezidențială a lui Ponta, din 2014. Banii ar fi fost plătiți pentru ca Victor Ponta să câștige funcția supremă în stat”.

Scandalul din jurul dosarului ”Toni Blair” este departe de a fi încheiat, iar Victor Ponta – după ce Mircea Negulescu ”Portocală” a fost reținut, într-o primă fază – a declarat, pe pagina sa de socializare, că acesta a ”fabricat probe”, a șantajat persoane din alte dosare și i-a obligat pe respectivii ”să depună mărturii false”.

Mai mult, Victor Ponta l-a acuzat pe Negulescu și că – prin ceea ce a întreprins – a ”influențat decizii strict politice” și a dus ”războaiele lui de interlop”.

„Domnul Negulescu a fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare și i-a obligat să depună mărturii false, a folosit ilegal statutul de martor cu identitate protejată pentru cei șantajați de el, a influențat direct decizii strict politice și persoane publice din județul Prahova, a avut un comportament și acțiuni de crimă organizată folosind statutul de procuror și puterile legale specifice funcției, a cheltuit milioane de lei din bani publici pentru războaiele lui de interlop și mai sunt și alții care au procedat la fel!”, a scris Victor Ponta.

”Ar fi procedat la falsificarea denunțurilor și a declarațiilor”

Potrivit unui comunicat transmis de SIIJ, procurorul Mircea Negulescu, zis și ”Portocală”, ar fi ”ticluit” un întreg material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA – ST Ploiești.

„În fapt, primul inculpat, în calitate de procuror de caz la DNA – ST Ploiești, cu ajutorul celui de al doilea inculpat, ofițer de poliție judiciară, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare și a întregului material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA – ST Ploiești, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 persoane precum și măsuri neprivative de libertate constând în control judiciar față de 3 persoane, despre care cunoștea că sunt nevinovate, și ar fi determinat judecătorul de drepturi și libertăți să dispună, fără vinovăție, arestarea preventivă a unei persoane în baza materialului probator plăsmuit”, a a transmis SIIJ printr-un comunicat de presă, după reținerea lui Marian Negulescu.

„Totodată, ar fi determinat patru persoane, prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect intimidant, să dea declarații mincinoase în cele două dosare instrumentate. El ar fi determinat trei persoane să formuleze, prin constrângere, „denunțuri cu privire la existența unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, ar fi procedat la falsificarea denunțurilor și a declarațiilor acestor persoane prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, precum și la clasificarea denunțurilor ticluite în numele a doi dintre denunțători. Toate aceste fapte ar fi fost săvârșite în cadrul unui grup infracțional organizat în scopul ticluirii celor două dosare ale DNA Ploiești pentru învinuirea pe nedrept a unor persoane, deși cunoșteau că acestea sunt nevinovate”, s-a mai transmis în comuncatul respectiv.

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Scandal monstru! Andra a cedat, după ce Măruţă a jignit-o în direct, la TV: „Ce...
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
O nouă variantă de coronavirus se răspândește în Europa. Medic: „Nu am văzut nicio variantă...
Scandal monstru! Andra a cedat, după ce Măruţă a jignit-o în direct, la TV: „Ce...
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Și-a FĂCUT o fotografie fix înainte să MOARĂ. Ți se ZBÂRLEȘTE pielea la ce a...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
BOMBĂ! Despărțire secretă în showbiz. Și-au spus ADIO după 16 ani de mariaj: ”Viața merge...
AJUTOARE DE COVID! Klaus Iohannis, veste excelentă de ultimă oră! Cine va primi bani
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De unde vin produsele vândute de magazinele Lidl in România ?
Maria Ilioiu, de nerecunoscut! A renunțat de tot la părul roșcat
Inchide