Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Victor Ponta: ”A fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare”

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Victor Ponta: ”A fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare”
Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Victor Ponta: ”A fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare”
Publicat: 02/09/2020, 11:33
Actualizat: 02/09/2020, 11:35

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu – cel căruia i se mai spune și ”Portocală” – se află, din nou, îm atenție publică, fiind citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Potrivit informațiilor furnizate de g4media.ro, Negulescu trebuie să se prezinte astăzi, la audieri, iar totul a plecat de la ultimele declarații pe care ”Portocală” le-a făcut în spațiul public.

Fostul procuror DNA a lansat alte acuzații la adresa lui Sebastian Ghiță, spunând – potrivit sursei citate – că acesta ”ar fi plătit 2,5 milioane de dolari pentru campania prezidențială a lui Ponta, din 2014. Banii ar fi fost plătiți pentru ca Victor Ponta să câștige funcția supremă în stat”.

Scandalul din jurul dosarului ”Toni Blair” este departe de a fi încheiat, iar Victor Ponta – după ce Mircea Negulescu ”Portocală” a fost reținut, într-o primă fază – a declarat, pe pagina sa de socializare, că acesta a ”fabricat probe”, a șantajat persoane din alte dosare și i-a obligat pe respectivii ”să depună mărturii false”.

Mai mult, Victor Ponta l-a acuzat pe Negulescu și că – prin ceea ce a întreprins – a ”influențat decizii strict politice” și a dus ”războaiele lui de interlop”.

„Domnul Negulescu a fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare și i-a obligat să depună mărturii false, a folosit ilegal statutul de martor cu identitate protejată pentru cei șantajați de el, a influențat direct decizii strict politice și persoane publice din județul Prahova, a avut un comportament și acțiuni de crimă organizată folosind statutul de procuror și puterile legale specifice funcției, a cheltuit milioane de lei din bani publici pentru războaiele lui de interlop și mai sunt și alții care au procedat la fel!”, a scris Victor Ponta.

”Ar fi procedat la falsificarea denunțurilor și a declarațiilor”

Potrivit unui comunicat transmis de SIIJ, procurorul Mircea Negulescu, zis și ”Portocală”, ar fi ”ticluit” un întreg material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA – ST Ploiești.

„În fapt, primul inculpat, în calitate de procuror de caz la DNA – ST Ploiești, cu ajutorul celui de al doilea inculpat, ofițer de poliție judiciară, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare și a întregului material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA – ST Ploiești, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 persoane precum și măsuri neprivative de libertate constând în control judiciar față de 3 persoane, despre care cunoștea că sunt nevinovate, și ar fi determinat judecătorul de drepturi și libertăți să dispună, fără vinovăție, arestarea preventivă a unei persoane în baza materialului probator plăsmuit”, a a transmis SIIJ printr-un comunicat de presă, după reținerea lui Marian Negulescu.

„Totodată, ar fi determinat patru persoane, prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect intimidant, să dea declarații mincinoase în cele două dosare instrumentate. El ar fi determinat trei persoane să formuleze, prin constrângere, „denunțuri cu privire la existența unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, ar fi procedat la falsificarea denunțurilor și a declarațiilor acestor persoane prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, precum și la clasificarea denunțurilor ticluite în numele a doi dintre denunțători. Toate aceste fapte ar fi fost săvârșite în cadrul unui grup infracțional organizat în scopul ticluirii celor două dosare ale DNA Ploiești pentru învinuirea pe nedrept a unor persoane, deși cunoșteau că acestea sunt nevinovate”, s-a mai transmis în comuncatul respectiv.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”