Înregistrare ambientală incendiară: Fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală” dezvăluie metodele sale ilegale de anchetă/ Cum fabrica dosarele de șantaj

Redactor:
Lucreția Soare
Înregistrare ambientală incendiară: Fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală” dezvăluie metodele sale ilegale de anchetă/ Cum fabrica dosarele de șantaj
„Portocală”

În spațiul public au apărut noi înregistrări incendiare  cu fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală” din vremea în care acesta inventa probe contra fostului senator Daniel Savu și fostului deputat Sebastian Ghiță. Înregistrarea difuzată de RTV suprinde o conversație audio surprinsă în mediu ambiental, în care Portocală dezvăluie metodele sale ilegale de anchetă. În acest moment, fostul procuror este în arest preventiv pentru numeroasele ilegalități făcute în dosarul Tony Blair. 

Negulescu este acuzat că a hărțuit mai multe persoane din Prahova, încercând să le constrângă să formuleze denunțuri mincinoase împotriva lui Sebastian Ghiță, iar când nu s-a putut, „Portocală” a conceput o adevărată rețea de „martori”.

În înregistrarea prezentată de RTV, Portocală face referire la faptul că Daniel Savu apărea la RTV și dezvăluia abuzurile de la Prahova, și din acest motiv i-au deschis un dosar penal de „șantaj”, inventând o faptă ireală, doar că să îi poată închide gură lui Savu

La final, Negulescu spune cum o să ceară ridicare imunității pentru Daniel Savu/Sebi Ghiță  ca să îl ducă în arestul de la Câmpina.

Fostul procuror Negulescu: Măi omule, îi ridicăm imunitatea. Nu e nicio răzbunare. E un prost care trebuie să meargă la pușcărie. E un infractor.

„Acea înregistrare, o confirm eu este făcută în mediul ambiental. Este făcută de Tudose, că nu puteam să o fac eu că nu eram nebun să  i-o dau lui Daniel să mă ardă pe mine azi. Nu are de la nimeni pentru că este făcută în mediul ambiental (…) este predată lui Sebi Ghiță. Sebi Ghiță la un moment i-a predat-o lui Daniel Savu, dar nu i-a dat-o acuma… în dosarul ăla sunt condamnați toți… Mă bufnește râsul.

Interlocutor: Dar ai o problemă. Spui acolo că martorul protejat e Claudia mai ales că i-ai zis și tu

Negulescu: Nu am nicio problemă, îmi pare rău

Interlocutor: Păi i-ai dezvăluit identitatea..

Negulescu: Problema e că Claudia Ionescu nu a fost audiată niciodată.  Nu am audiat-o niciodată. Claudia Ionescu nu e audiată de mine niciodată. Nu a dat nicio declarație nici la vedere, nici sub protecție, în niciun fel. Și nici nu avea cum pentru că eu la momentul ăla (…) și acela făcea parte din fenomen la momentul respectiv. Deci nu era o diseminare de informații către persoane neautorizate. Nu am niciun fel de problemă. Deci ei cum respiră? Cu aparate, nu? Sunt amibe. Deci sunt atât de proști încât nici nu știu cum respiră. Și luni facem așa: deci ne dă ăla.. și tu confirmi că i-ai dat-o atuncea ca să-i dovedești că ăla vrea să îl șantajeze. (…) Nu e mă niciun fel de problemă, îi ridică .. Măi omule, îi ridicăm imunitatea. Nu e nicio răzbunare. E un prost care trebuie să meargă la pușcărie. E un infractor.

Interlocutor: Da ideea e că scrie de tine azi și mâine îi faci un dosar

Negulescu:Dosarul e făcut deja. Și nu e la noi. A fost la Parchetul Înaltei Curți. Îmi pare rău să spun”

Mircea Negulescu, zis și „Portocală”, a ajuns pe 15 iulie 2020 în arestul central al Poliției Capitalei

Fostul procuror al „Unității de elită” DNA Ploiești, Mircea Negulescu, zis și „Portocală”, a ajuns pe 15 iulie 2020 în arestul central al Poliției Capitalei, fiind reținut de procurorii de la secția specială. După o anchetă lungă și minuțioasă ce a vizat un șir lung de ilegalități comise sub umbrela funcției, „distrugătorul de destine”, așa cum el însuși s-a descris potrivit unor stenograme, a fost reținut ca măsură preventivă.

Arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile (la sfârșitul lunii iulie), în urma unei decizii luate de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție

Ulterior, pe 23 iulie 2020, ”Portocală” a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, în urma unei decizii luate de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Surse judiciare au declarat în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO că instanța supremă a admis recursul formulat de procurori cu privire la emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Negulescu în cazul „fabricării” dosarului Tony Blair!

Mircea Negulescu a ajuns cu puțin timp înainte de ora 20:00 în arestul central al Poliției Capitalei, decizia fiind luată de procurorii de la secția specială. Fostul procuror este acuzat de anchetatori că ar fi format un „grup infracţional organizat” la DNA Ploieşti în scopul comiterii infracţiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, ilegalități săvârșite în dosarul „Tony Blair”.

Reamintim că dosarul Ghiță-Ponta-Blair era una dintre anchetele cu răsunet ale „Unității de elită” – DNA Ploiești – și a lui Negulescu în mod special, care a și declarat că ar vrea să-l vadă pe Sebastian Ghiță arestat cu orice preț, pe care îl considera un „trofeu” valoros din perspectiva sa de procuror de provincie.

Negulescu este acuzat că a hărțuit mai multe persoane din Prahova, încercând să le constrângă să formuleze denunțuri mincinoase împotriva lui Sebastian Ghiță în dosarul „Tony Blair”

Astfel, Negulescu este acuzat că a hărțuit mai multe persoane din Prahova, încercând să le constrângă să formuleze denunțuri mincinoase împotriva lui Sebastian Ghiță, iar când nu s-a putut, „Portocală” a conceput o adevărată rețea de „martori” , scrie și și false acuzații care să ducă, în final, tot la Ghiță.

”Ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare și a întregului material probator administrat în două dosare”

Potrivit comunicatului transmis de SIIJ la acel moment, procurorul Mircea Negulescu, zis și ”Portocală”, ar fi ”ticluit” un întreg material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA – ST Ploiești.

„În fapt, primul inculpat, în calitate de procuror de caz la DNA – ST Ploiești, cu ajutorul celui de al doilea inculpat, ofițer de poliție judiciară, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare și a întregului material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA – ST Ploiești, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 persoane precum și măsuri neprivative de libertate constând în control judiciar față de 3 persoane, despre care cunoștea că sunt nevinovate, și ar fi determinat judecătorul de drepturi și libertăți să dispună, fără vinovăție, arestarea preventivă a unei persoane în baza materialului probator plăsmuit”, a a transmis SIIJ printr-un comunicat de presă, după reținerea lui Marian Negulescu.

„Ar fi determinat patru persoane, prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect intimidant, să dea declarații mincinoase în cele două dosare instrumentate”

„Totodată, ar fi determinat patru persoane, prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect intimidant, să dea declarații mincinoase în cele două dosare instrumentate. El ar fi determinat trei persoane să formuleze, prin constrângere, „denunțuri cu privire la existența unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, ar fi procedat la falsificarea denunțurilor și a declarațiilor acestor persoane prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, precum și la clasificarea denunțurilor ticluite în numele a doi dintre denunțători. Toate aceste fapte ar fi fost săvârșite în cadrul unui grup infracțional organizat în scopul ticluirii celor două dosare ale DNA Ploiești pentru învinuirea pe nedrept a unor persoane, deși cunoșteau că acestea sunt nevinovate”, s-a mai transmis în comuncatul respectiv.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide