Înregistrare ambientală incendiară: Fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală” dezvăluie metodele sale ilegale de anchetă/ Cum fabrica dosarele de șantaj

Înregistrare ambientală incendiară: Fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală” dezvăluie metodele sale ilegale de anchetă/ Cum fabrica dosarele de șantaj
„Portocală”
Publicat: 11/08/2020, 21:07

În spațiul public au apărut noi înregistrări incendiare  cu fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală” din vremea în care acesta inventa probe contra fostului senator Daniel Savu și fostului deputat Sebastian Ghiță. Înregistrarea difuzată de RTV suprinde o conversație audio surprinsă în mediu ambiental, în care Portocală dezvăluie metodele sale ilegale de anchetă. În acest moment, fostul procuror este în arest preventiv pentru numeroasele ilegalități făcute în dosarul Tony Blair. 

Negulescu este acuzat că a hărțuit mai multe persoane din Prahova, încercând să le constrângă să formuleze denunțuri mincinoase împotriva lui Sebastian Ghiță, iar când nu s-a putut, „Portocală” a conceput o adevărată rețea de „martori”.

În înregistrarea prezentată de RTV, Portocală face referire la faptul că Daniel Savu apărea la RTV și dezvăluia abuzurile de la Prahova, și din acest motiv i-au deschis un dosar penal de „șantaj”, inventând o faptă ireală, doar că să îi poată închide gură lui Savu

La final, Negulescu spune cum o să ceară ridicare imunității pentru Daniel Savu/Sebi Ghiță  ca să îl ducă în arestul de la Câmpina.

Fostul procuror Negulescu: Măi omule, îi ridicăm imunitatea. Nu e nicio răzbunare. E un prost care trebuie să meargă la pușcărie. E un infractor.

„Acea înregistrare, o confirm eu este făcută în mediul ambiental. Este făcută de Tudose, că nu puteam să o fac eu că nu eram nebun să  i-o dau lui Daniel să mă ardă pe mine azi. Nu are de la nimeni pentru că este făcută în mediul ambiental (…) este predată lui Sebi Ghiță. Sebi Ghiță la un moment i-a predat-o lui Daniel Savu, dar nu i-a dat-o acuma… în dosarul ăla sunt condamnați toți… Mă bufnește râsul.

Interlocutor: Dar ai o problemă. Spui acolo că martorul protejat e Claudia mai ales că i-ai zis și tu

Negulescu: Nu am nicio problemă, îmi pare rău

Interlocutor: Păi i-ai dezvăluit identitatea..

Negulescu: Problema e că Claudia Ionescu nu a fost audiată niciodată.  Nu am audiat-o niciodată. Claudia Ionescu nu e audiată de mine niciodată. Nu a dat nicio declarație nici la vedere, nici sub protecție, în niciun fel. Și nici nu avea cum pentru că eu la momentul ăla (…) și acela făcea parte din fenomen la momentul respectiv. Deci nu era o diseminare de informații către persoane neautorizate. Nu am niciun fel de problemă. Deci ei cum respiră? Cu aparate, nu? Sunt amibe. Deci sunt atât de proști încât nici nu știu cum respiră. Și luni facem așa: deci ne dă ăla.. și tu confirmi că i-ai dat-o atuncea ca să-i dovedești că ăla vrea să îl șantajeze. (…) Nu e mă niciun fel de problemă, îi ridică .. Măi omule, îi ridicăm imunitatea. Nu e nicio răzbunare. E un prost care trebuie să meargă la pușcărie. E un infractor.

Interlocutor: Da ideea e că scrie de tine azi și mâine îi faci un dosar

Negulescu:Dosarul e făcut deja. Și nu e la noi. A fost la Parchetul Înaltei Curți. Îmi pare rău să spun”

Mircea Negulescu, zis și „Portocală”, a ajuns pe 15 iulie 2020 în arestul central al Poliției Capitalei

Fostul procuror al „Unității de elită” DNA Ploiești, Mircea Negulescu, zis și „Portocală”, a ajuns pe 15 iulie 2020 în arestul central al Poliției Capitalei, fiind reținut de procurorii de la secția specială. După o anchetă lungă și minuțioasă ce a vizat un șir lung de ilegalități comise sub umbrela funcției, „distrugătorul de destine”, așa cum el însuși s-a descris potrivit unor stenograme, a fost reținut ca măsură preventivă.

Arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile (la sfârșitul lunii iulie), în urma unei decizii luate de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție

Ulterior, pe 23 iulie 2020, ”Portocală” a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, în urma unei decizii luate de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Surse judiciare au declarat în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO că instanța supremă a admis recursul formulat de procurori cu privire la emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Negulescu în cazul „fabricării” dosarului Tony Blair!

Mircea Negulescu a ajuns cu puțin timp înainte de ora 20:00 în arestul central al Poliției Capitalei, decizia fiind luată de procurorii de la secția specială. Fostul procuror este acuzat de anchetatori că ar fi format un „grup infracţional organizat” la DNA Ploieşti în scopul comiterii infracţiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, ilegalități săvârșite în dosarul „Tony Blair”.

Reamintim că dosarul Ghiță-Ponta-Blair era una dintre anchetele cu răsunet ale „Unității de elită” – DNA Ploiești – și a lui Negulescu în mod special, care a și declarat că ar vrea să-l vadă pe Sebastian Ghiță arestat cu orice preț, pe care îl considera un „trofeu” valoros din perspectiva sa de procuror de provincie.

Negulescu este acuzat că a hărțuit mai multe persoane din Prahova, încercând să le constrângă să formuleze denunțuri mincinoase împotriva lui Sebastian Ghiță în dosarul „Tony Blair”

Astfel, Negulescu este acuzat că a hărțuit mai multe persoane din Prahova, încercând să le constrângă să formuleze denunțuri mincinoase împotriva lui Sebastian Ghiță, iar când nu s-a putut, „Portocală” a conceput o adevărată rețea de „martori” , scrie și și false acuzații care să ducă, în final, tot la Ghiță.

”Ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare și a întregului material probator administrat în două dosare”

Potrivit comunicatului transmis de SIIJ la acel moment, procurorul Mircea Negulescu, zis și ”Portocală”, ar fi ”ticluit” un întreg material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA – ST Ploiești.

„În fapt, primul inculpat, în calitate de procuror de caz la DNA – ST Ploiești, cu ajutorul celui de al doilea inculpat, ofițer de poliție judiciară, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare și a întregului material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA – ST Ploiești, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 persoane precum și măsuri neprivative de libertate constând în control judiciar față de 3 persoane, despre care cunoștea că sunt nevinovate, și ar fi determinat judecătorul de drepturi și libertăți să dispună, fără vinovăție, arestarea preventivă a unei persoane în baza materialului probator plăsmuit”, a a transmis SIIJ printr-un comunicat de presă, după reținerea lui Marian Negulescu.

„Ar fi determinat patru persoane, prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect intimidant, să dea declarații mincinoase în cele două dosare instrumentate”

„Totodată, ar fi determinat patru persoane, prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect intimidant, să dea declarații mincinoase în cele două dosare instrumentate. El ar fi determinat trei persoane să formuleze, prin constrângere, „denunțuri cu privire la existența unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, ar fi procedat la falsificarea denunțurilor și a declarațiilor acestor persoane prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, precum și la clasificarea denunțurilor ticluite în numele a doi dintre denunțători. Toate aceste fapte ar fi fost săvârșite în cadrul unui grup infracțional organizat în scopul ticluirii celor două dosare ale DNA Ploiești pentru învinuirea pe nedrept a unor persoane, deși cunoșteau că acestea sunt nevinovate”, s-a mai transmis în comuncatul respectiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani