Fostul deputat Vlad Cosma a atacat la ICCJ soluția privind achitarea în prima instanță a ex-procurorului Mircea Negulescu

Fostul deputat Vlad Cosma a atacat la ICCJ soluția privind achitarea în prima instanță a ex-procurorului Mircea Negulescu
Ex-procurorul Mircea Negulescu
Publicat: 07/11/2022, 16:30
Actualizat: 07/11/2022, 16:37

Fostul deputat Vlad Cosma a atacat la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) soluția privind achitarea în prima instanță a lui Mircea Negulescu, exclus din magistratură pentru acuzații deosebit de grave.

Vlad Cosma și-a bazat acțiunea prin care solicita revizuirea sentinței date în cazul lui Mircea Negulescu pe probe și mărturii ale celor pe care procurorul Mircea Negulescu i-ar fi constrâns mintă în declarații, dar și pe un desfășurător al evenimentelor, care ar demonstra  faptele de care Mircea Negulescu l-a acuzat nu aveau cum se petreacă în realitate.

Vlad Cosma a fost achitat definitiv în dosarul în care Mircea Negulescu, zis șiPortocală”, ar fi folosit în rechizitoriu probe false și așa-zise declarații de martor mincinoase.

De altfel, Vlad Cosma a declarat va demonstra toate neregulile săvârșite de Negulescu și va prezenta instanței sutele de plângeri formulate împotriva acestuia de către cei amenințați de-a lungul anilor (judecători, procurori, ziariști, oameni de afaceri, polițiști etc), notează phonline.ro.

”Am declarat apel împotriva soluției și voi continua demersul de a demonstra absolut toate infracțiunile săvârșite de Mircea Negulescu.  Există sute de declarații și plângeri împotriva acestuia, pe care le voi prezenta instanței de judecată”, a precizat fostul deputat.

Mircea Negulescu a fost exclus din magistratură în anul 2019 și trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • cercetare abuzivă, prev. de art. 280 alin. 1 și 2 din Codul penal;
  • influențarea declarațiilor martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 din Codul penal (patru infracțiuni);
  • participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată, prev. de art. 52 alin. 3 din Codul penal în referire la art. 268 alin. 2 din Codul penal rap. la art. 47 din Codul penal și art. 35 alin. 1 din Codul penal.

”Mircea Negulescu a făcut plângeri pe numele tuturor celor care îl anchetează”

Fostul deputat a mai precizat că ex-procurorul Mircea Negulescu depune, în aceste zile, plângeri, numai că acesta ar fi chiar ”modul său de lucru”.

Conform lui Vlad Cosma, ex-procurorul Negulescu ar fi ”obsedat de trofee” și face ”eforturi disperate” pentru a nu ajunge în arest.

”Cât despre plângerile pe care Mircea Negulescu le depune zilele acestea, știu cu certitudine ele fac parte din modul lui de lucru.

Mircea Negulescu a făcut plângeri pe numele tuturor celor care îl anchetează, inclusiv altor procurori de la Parchetul General, din 2017 și până în prezent. Așa «a operat» întotdeauna acest personaj obsedat de trofee.

Iar acum, cu atât mai mult, depune eforturi disperate pentru faptele grave pentru care este acuzat nu îl ducă acolo unde îi plăcea lui trimită oameni nevinovați și anume în arest.

În încheiere, îi reamintesc lui Mircea Negulescu sesizarea în acest dosar a plecat chiar de la procurorii Curții de Apel Ploiești, a mai declarat fostul deputat Vlad Cosma, potrivit sursei citate.

Mircea Negulescu se află în poziția unui om care nu mai are nimic de pierdut”

În privința soluției de achitare în prima instanță a lui Negulescu, mai mulți experți în drept penal au constatat ”neconcordanța dintre abuzurile săvârșite de fostul procuror și decizia de achitare”.

Unul dintre avocații chestionați a menționat că Mircea Negulescu face ”valuri de reclamații și plângeri” tocmai pentru că ”nu mai are nimic de pierdut”.

Găsesc soluția dată fiind aberantă și îmi asum spun asta. Am avut ocazia studiez o parte din probele și declarațiile din care a reieșit cât se poate de clar modul în care acesta își desfășura activitatea și pot spune că, la vremea respectivă, Mircea Negulescu era un fel de «călău» pentru oameni de afaceri sau personaje politice pe care își propunea le reducă la tăcere.

Momentan, Mircea Negulescu se află în poziția unui om care nu mai are nimic de pierdut, drept urmare, face valuri de reclamații și plângeri în speranța va intimida martorii din dosarul respectiv. În aceeași măsură, prin acțiunile sale curente, Mircea Negulescu înțeleg își dorește îi descurajeze pe toți cei care au formulat vreodată plângeri penale împotriva sa”, a declarat unul dintre avocații contactați de phonline.ro.


Citește și: 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
DJ Lalla s-a cazat în Mamaia la un prieten pe care îl cunoscuse pe TikTok...
Femeia cu cel mai sexy posterior din lume arată FABULOS! Galerie FOTO
Ultimele clipe din viaţa tinerei DJ Lalla. S-a cazat la un cunoscut în Mamaia şi...
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni
Profesorii vor primi bani în plus! Când intră suma pe card şi la ce pot...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Oana Zăvoranu, jefuită de soț de 2 milioane €! Ce calvar a îndurat Oana Zăvoranu...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
Cutremur total! Gabriela FIREA a anunțat: ȊL PĂRĂSESC
Când va fi difuzat noul sezon America Express – Drumul Soarelui
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse