O jurnalistă BBC a anunțat, pe Twitter, decesul Reginei Elisabeta a II-a: „A fost o greşeală, îmi pare rău”

O jurnalistă BBC a anunțat, pe Twitter, decesul Reginei Elisabeta a II-a: „A fost o greşeală, îmi pare rău”
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii / Sursa: The Royal Family
Publicat: 08/09/2022, 20:15
Actualizat: 08/09/2022, 20:55

Jurnalista BBC Yalda Hakim, cunoscută pentru reportajele din Afganistan, a postat pe Twitter, pentru cei 200.000 de urmăritori ai săi, un mesaj în care transmite că „Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, aşa cum a anunţat Palatul Buckingham”.

Reporterul a şters apoi mesajul şi a încercat să-l repare. Mesajul vine în contextul în care întreaga comunitate britanică este cu sufletul la gură după ce s-a anunțat că regina Elisabeta a II-a, monarhul în vârstă de 96 de ani al Regatului Unit al Marii Britanii, este sub supravegherea medicilor, de joi, la Castelul Balmoral. Doctorii au început să se îngrijoreze în ceea ce privește starea de sănătate a suveranei, au anunțat posturile britanice de știri.

„Am postat pe Twitter că a existat un anunţ despre moartea Reginei. A fost o greşeală, nu a fost niciun anunţ şi am şters tweet-ul. Îmi pare rău. Nu a fost suficient. Utilizatorii cer măsuri drastice din partea postului britanic”, a scris jurnalista ulterior pe contul său de socializare.

În timp ce Regatul Unit rămâne în suspans pentru sănătatea Reginei Elisabeta, costumul lui Huw Edward, de la BBC, nu a trecut neobservat: costum negru cu cravată neagră, peste o cămaşă albă, care a dat multor oameni ideea unui semn de doliu.

Un alt reporter, Alastair Stewart, a criticat postul de televiziune pentru decizie.

„O cravată neagră este acum prematură şi greşită”, a comentat jurnalistul.

Potrivit CNN, tonul Casei Regale a sugerat că starea reginei este gravă. Oamenii s-au adunat de la primele ore la porțile castelului Balmoral.

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală britanică, într-un comuniat oficial, citat de BBC.

Regina Elisabeta a II-a se află la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde acum două zile a primit-o pe Lizz Truss, după ce a câștigat alegerile pentru coducerea partidului său, devenind astfel al 15-lea premier – respectiv a treia femeie în fruntea guvernului britanic – din timpul domniei sale.

Toți copiii reginei sunt alături de ea sau sunt pe drum spre Castelul Balmoral, arată BBC.

În 2015, o altă jurnalistă a postului public britanic BBC, Ahmen Khawaja, a fost vizată de o procedură disciplinară după ce a difuzat din greșeală prin Twitter un mesaj fals despre moartea reginei Elizabeth a II-a, in timpul unui exercițiu privind procedurile de lucru în cazul decesului monarhului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase