(P) Fii gata de o toamnă BeHealthy! Hai la clasele de group fitness!

(P) Fii gata de o toamnă BeHealthy! Hai la clasele de group fitness!
Publicat: 15/09/2023, 15:15

Un nou anotimp înseamnă o nouă șansă pentru fiecare dintre noi de a ne gândi încă o dată la prioritățile noastre și la lucrurile pe care le amânăm de multă vreme. Cum ar fi de exemplu… mersul la sală.

Mai știi promisiunea pe care ți-ai făcut-o cu mult timp în urmă, dar nu ai reușit să o duci la capăt, aceea de a-ți face un abonament la clasele de group fitness? Hai să vedem în continuare câteva din avantajele acestora și de ce ar fi bine ca toamna aceasta să începi cu adevărat să trăiești în stilul #BeHealthy!

Înainte de a trece la avantajele claselor de exerciții de grup, vom răspunde rapid la întrebarea „ce este o clasă de group fitness?”, astfel încât să știi exact ce presupune! Practic, clasa de group fitness este o formă de antrenament într-un grup, fie el mare sau mic. Poate însemna orice tip de antrenament, de la Interval la Pilates sau de la Body Combat la Step sau Yoga. Atât timp, cât ajungi să faci efort, să transpiri alături de alți colegi de workout, îndrumat de un instructor de fitness, poți spune că ești la o clasă de group fitness.

Hai să începem cu un studiu, care ne-a și inspirat pentru acest articol, publicat în The Journal of the American Osteopathic Association, având ca participanți 69 de membri, studenți la medicină, un grup cunoscut pentru nivelul ridicat de stres.

În timpul studiului, studenților la medicină li s-a permis să aleagă dacă să participe la un program de exerciții de 12 săptămâni, individual sau în grup. La fiecare 4 săptămâni, participanții au completat un sondaj care le-a cerut să-și evalueze nivelurile de stres perceput și calitatea vieții, împărțite în 3 categorii. Mental, fizic și emoțional. La sfârșitul celor 12 săptămâni, grupul care a luat parte la clasele de group fitness a prezentat îmbunătățiri semnificative în toate cele 3 categorii, spre deosebire de cei care se antrenau singuri. Rezultatele acestui studiu, prin urmare, sugerează că antrenamentul în grup are beneficii mentale, fizice și emoționale care includ reducerea stresului general.

Dar pe lângă alungarea stresului, clasele de group fitness vin cu multe alte beneficii. Principalul beneficiu social al orelor de group fitness este faptul că vei întâlni oameni noi care-ți pot deveni prieteni. O barieră în calea exercițiilor pentru unii oameni poate fi faptul că nu se simt confortabil să meargă singuri la sală, așa că o clasă de group fitness este o soluție perfectă pentru a depăși acest obstacol. Chiar dacă s-ar putea să mergi singur la clasă, odată ce ajungi, ești înconjurat de oameni cu gânduri asemănătoare, ceea ce reprezintă, de asemenea, un mare beneficiu social. De exemplu, dacă mergi la o clasă de Zumba, vei întâlni oameni cărora le place să danseze!

Mai mult decât atât, datorită faptului că toți cei din clasă împărtășesc cel puțin un lucru de bază – se bucură de clasă! – antrenamentul la clasa de group fitness îți poate oferi, de asemenea, un sentiment de apartenență la o comunitate.

Clasele de group fitness te ajută să fii mai bun la lucrul în echipă, în funcție de exercițiile pe care le faci. Totodată, îți dezvoltă motivația, mai ales în anotimpurile în care îți vine greu să te dai jos din pat sau să mergi la sală după o zi de muncă. Dacă trebuie să ajungi la o clasă de fitness și toată lumea te așteaptă acolo, instructorul, colegii sau prietenii, îți va fi mai greu să nu te prezinți.

Dacă te-am convins, poți consulta site-ul World Class, unde vei găsi zeci de clase de group fitness la care poți lua parte, cu cei mai buni instructori și în cele mai bune condiții. Aici vei găsi și informații legate de tipurile de abonament și beneficiile fiecărui tip de membership, așa că fii gata de o toamnă #BeHealthy!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
47 de copii migranți au dispărut în Europa în fiecare zi începând cu anul 2021