(P) Mișcarea – un avantaj la îndemâna oricui pentru sănătatea mentală

(P) Mișcarea - un avantaj la îndemâna oricui pentru sănătatea mentală
Publicat: 21/10/2023, 11:55

Probabil fiecare dintre noi a simțit beneficiile mișcării și ale exercițiilor fizice asupra corpului, dar ai remarcat cât de bine te simți din punct de vedere mental după o sesiune de workout? În cele de mai jos vom desluși care sunt beneficile exercițiilor pentru psihicul nostru și cum putem face să avem mereu o stare mentală bună, cu ajutorul mișcării.

Care sunt beneficiile pentru sănătatea mintală ale exercițiilor fizice?

Exercițiile fizice pot îmbunătăți sănătatea fizică, pot reduce kilogramele în plus, pot îmbunătăți viața sexuală și chiar adăuga ani de viață. Dar nu asta îi motivează pe cei mai mulți oameni să rămână activi. Oamenii care fac sport în mod regulat tind să facă acest lucru, deoarece le oferă un sentiment de bine. Ei se simt mai energici pe tot parcursul zilei, dorm mai bine noaptea, au amintiri mai clare și se simt mai relaxați și pozitivi cu privire la propria persoană și viața lor. Și este, de asemenea, este un medicament puternic pentru multe provocări comune de sănătate mintală. Și nu trebuie să fii un fanatic al fitness-ului pentru a te bucura de beneficii. Cercetările indică faptul că și doar câteva exerciții fizice pot face o diferență reală. Indiferent de vârstă sau de nivelul tău de fitness, poți învăța să folosești exercițiul ca un instrument puternic pentru a face față problemelor de sănătate mintală, pentru a-ți îmbunătăți energia și perspectiva.

Exerciții fizice și depresia

Studiile arată că exercițiile fizice pot trata depresia ușoară până la moderată la fel de eficient ca medicamentele antidepresive, dar fără efecte secundare, desigur. Ca un exemplu, un studiu recent realizat de Harvard a constatat că alergarea timp de 15 minute pe zi sau mersul pe jos timp de o oră reduce riscul de depresie majoră cu 26%. Pe lângă ameliorarea simptomelor depresiei, cercetările arată, de asemenea, că menținerea unui program de exerciții poate preveni recidiva. Exercițiile fizice sunt un puternic antidot împotriva depresiei din mai multe motive. Cel mai important – promovează tot felul de schimbări în creier, inclusiv creșterea neuronală, reducerea inflamației și noi modele de activitate care promovează sentimente de calm și stare de bine. De asemenea, eliberează endorfine, substanțe chimice puternice în creier care îți energizează starea de spirit și te fac să te simți bine. În cele din urmă, exercițiile fizice pot servi și ca o distragere a atenției, permițându-ți să te liniștești, pentru a ieși din ciclul gândurilor negative care hrănesc depresia.

Fiind activ, crește stima de sine

Activitatea fizică crește nivelul de endorfine din corpul tău, ceea ce te ajută să te simți bine. Endorfinele pot ajuta, de asemenea, la reducerea durerii și la îmbunătățirea stării de spirit.

Activitatea fizică poate crește, de asemenea, încrederea și stima de sine. După sală, te vei simți adesea mulțumit de ceea ce ai realizat. Luandu-ți atenția de la orice gânduri și griji, exercițiile sunt ca o pauză de la stresul zilnic și îți oferă un alt motiv de concentrare.

Exercițiile fizice și anxietatea

Exercițiile fizice sunt un tratament natural și eficient împotriva anxietății. Ameliorează tensiunea și stresul, stimulează energia fizică și mentală și îmbunătățește starea de bine prin eliberarea de endorfine. Încearcă să observi senzația pe care o ai când picioarele tale ating banda de alergat, de exemplu, ritmul respirației sau senzația vântului pe piele, când alergăm în natură. Concentrându-te cu adevărat asupra corpului tău și asupra modului în care te simți în timp ce faci exerciții – nu numai că îți vei îmbunătăți starea fizică mai repede, dar s-ar putea să poți întrerupe fluxul de griji constante.

Ca să te menții în formă mentală maximă pe tot timpul anului, ai putea apela la clasele de group fitness de la World Class, cea mai extinsă rețea de cluburi de fitness și piscine din țară. Clase precum Pilates, Yoga, Step sau Zumba pot face minuni pentru sănătatea ta mentală, iar psihicul tău va avea numai de câștigat!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor