Părul sănătos – un boost de încredere în fiecare zi

Părul sănătos – un boost de încredere în fiecare zi
Publicat: 11/02/2022, 20:46
Actualizat: 11/02/2022, 20:58

Un ritual corect de îngrijire presupune și alegerea produsele potrivite tipului de păr. Ai grijă de pielea ta și a copilului tău cu produse inspirate din natură.

Hainele cu care ne îmbrăcăm, machiajul pe care îl folosim, accesoriile pe care le purtăm – toate acestea sunt lucruri menite să ne facă să ne simțim cât mai bine, cât mai frumoși, cât mai încrezători în sine.

Însă menținerea unei garderobe mereu noi este destul de costisitoare și nu mulți își permit reînnoirea ei în fiecare sezon. Și atunci ce putem face că să avem un look nou și de admirat în fiecare zi?

Ei bine, pe scurt, răspunsul este: să ne îngrijim părul. Podoabă capilară este o resursă nelimitată când vine vorba de crearea unui nou look. Dacă stăm bine să ne gândim, chiar și o simplă schimbare a cărării de pe o parte pe altă ne modifică puțîn înfățișarea, ne pune în evidență alte trăsături ale fetei. Că să nu mai vorbim de vopsirea părului sau aranjarea lui în diverse coafuri. Așadar, cu puțînă creativitate și fără prea mult efort, ne putem crea în fiecare zi o imagine de care să fim mândri și mulțumiți.

Părul sănătos: mai mult decât o imagine – o stare

Cu toate că suntem preocupați în fiecare zi de felul cum arătăm, accentul ar trebui să cadă mai mult pe cum ne simțim. Iar cele două lucruri sunt legate între ele – cu cât ne simțim mai bine, cu atât arătăm mai bine. La fel este și cu părul – cu cât este mai îngrijit și mai sănătos, cu atât arată mai bine și mai strălucitor.

Lucrurile funcționează puțîn și în sens invers. Ați observat că sunt zile în care aveți o dispoziție proastă, însă va surprindeți imaginea în oglindă și dacă “arătați bine”, vi se îmbunătățește puțîn starea? Și cu toțîi știm că nu putem arată cu adevărat bine, dacă părul are o zi proastă.

Așadar, toate săgețile arată într-o singură direcție – părul bine îngrijit este cheia unei stări de binee.

Părul sănătos – cum îl obținem, cum îl menținem

Părul, la fel ca și tenul, trebuie să aibă o rutină specifică de îngrijire, în funcție de felul lui, de mediul în care trăieșți, de stilul tău de viață. Sunt o mulțime de factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când alegi produsele de îngrijire a părului:

 • Tipul: gras, uscat;
 • Textura: creț, ondulat, drept;
 • Culoarea: blond, închis, vopsit;
 • Probleme: mătreață, lipsit de volum, lipsit de elasticitate, lipsit de strălucire, fire despicate, cădere excesivă.
 • Pe lângă hidratarea atentă, iată alte câteva sfaturi pe care să le urmezi pentru a-ți proteja părul iarnă:
 • Aplică balsam după fiecare spălare – în funcție de tipul de par, folosește un balsam leave-în sau unul pe care îl clatesti după câteva minute, însă nu uită niciodată de el;
 • Evita stylingul cu căldură – încearcă pe cât posibil să lași părul să se usuce în mod natural sau folosește uscătorul de par cu setări minime de căldură. Dacă nu este absolut necesar, nu folosi placă, iar dacă trebuie, aplică un spray cu protecție pe par înainte;
 • Acoperă-ți părul când ieși – fie că alegi o pălărie, o căciulă sau o glugă, este recomandat să porți ceva pe cap când ieși iarnă din casă, mai ales când ninge sau plouă. Atenție însă la articolele pe care le porți – e de preferat să fie dintr-un material moale, să nu dăuneze firului de par;
 • Nu uită să treci pe la salon – este foarte important pentru sănătatea părului tău să îl tunzi regulat; o dată la 2-3 luni pentru părul lung, o dată la 4-8 săptămâni pentru cel scurt. Ține-te de acest program chiar și în sezonul rece;
 • Aplică o masca tip tratament-intens o dată pe săptămâna – alege măști de păr potrivite tipului tău de par și fă-ți timp o dată pe săptămâna pentru a-ți răsfață părul așa cum merită. În sezonul rece se poate observă mai ușor impactul pozitiv pe care un tratament intens îl are asupra firului de par, de la rădăcina până la vârf.
 • Alege întotdeauna produse de păr profesionale