Pe ce cheltuie 100.000 de euro în fiecare lună Ion Țiriac. Este plăcerea la care nu vrea să renunțe

Pe ce cheltuie 100.000 de euro în fiecare lună Ion Țiriac. Este plăcerea la care nu vrea să renunțe
Ion Țiriac și-a cumpărat două apartamente în Mamaia. Câți bani a dat miliardarul (FOTO) / Sursa FOTO: https://i.ytimg.com
Publicat: 23/01/2021, 18:13
Actualizat: 23/01/2021, 18:14

Ion  Țiriac este considerat de mulți cel mai bogat român. Miliardarul arată că știe să-și respecte statutul, astfel că în fiecare lună plătește o adevărată avere doar pentru a-și satisface micile plăceri. Printre acestea, și pasiunea pentru avioane.

Concret, omul de afaceri scoate lunar din buzuar câte 100.000 de euro pentru întreținerea colecției personale de avioane!

Ion Țiriac are o companie aviatică privată

Ion Țiriac controlează o companie aviatică privată, fiind unicul operator charter de pe piața românească specializat în servicii VIP și călătorii în interes de afaceri. Fostul mare jucător de tenis are în proprietate trei avioane și un elicopter, a căror valoare de piață este etimată la 120 de milioane de euro. Totodată, el dispune și de o bază fixă, dar și de un terminal propriu.

Despre Ion Țiriac se știe că își pilotează singur avioanele și asta fiindcă deține un brevet de pilot de foarte mulți ani. În portofoliul său s-ar afla și cel mai performant avion care există în România, un Bombardier G5000, cumpărat cu 30 de milioane de euro! Aeronava are o autonomie de zbor de aproape 11.000 de kilometri și atinge 900 de km/h!

Însă avioanele lui Ion Țiriac au nevoie și de o întreținere pe măsură.  Astfel, la un calcul estimativ, se pare că afaceristul a plătit, chiar și în perioada pandemiei, în jur de 100.000 euro pe lună numai pentru salariile angajaților și întreținerea avioanelor, aici incluzând și taxele de hangar, unde sunt ținute aparatele de zbor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase