RAPORTUL serviciilor de informații americane a avertizat despre criza coronavirusului din NOIEMBRIE/ „Analiștii au concluzionat că ar putea fi un eveniment cataclismic”

RAPORTUL serviciilor de informații americane a avertizat despre criza coronavirusului din NOIEMBRIE/ Analiștii au concluzionat că ar putea fi un eveniment cataclismic
Sursă FOTO Youtube
Publicat: 08/04/2020, 15:23

Încă de la sfârșitul lunii noiembrie, oficialii serviciilor de informații din SUA avertizau că o contagiune străbate regiunea Wuhan a Chinei și reprezintă o amenințare pentru populație.

Preocupările despre ceea ce este cunoscut a fi noua pandemie a coronavirusului au fost detaliate în raportul de informații din noiembrie al Centrului Național pentru Informații Medicale (NCMI) al armatei, potrivit a doi oficiali, potrivit unor surse ABCNews.go.com

Raportul a rezultat din analizarea interceptelor, însoțite de imagini din satelit. A generat alarme, deoarece o boală în afara controlului ar reprezenta o amenințare serioasă pentru forțele americane din Asia – forțele care depind de activitatea NCMI și înfățisează o imagine a unui guvern american care ar fi putut suscura eforturile de atenuare și de contenție cu mult mai devreme pentru a se pregăti pentru o criză pregătită să vină acasă.

„Analiștii au concluzionat că ar putea fi un eveniment cataclismic”, a spus una dintre sursele raportului NCMI. „Au fost apoi transmise informații către Agenția de Informații pentru Apărare al Pentagonului și Casa Albă.

Din avertizarea din noiembrie, sursele au transmis informații repetate până în decembrie pentru factorii de decizie din guvernul federal, precum și pentru Consiliul de Securitate Națională la Casa Albă.

Toate acestea au culminat cu o explicație detaliată a problemei care a apărut în rezumatul zilnic al chestiunilor de informații la începutul lunii ianuarie, au spus sursele.

„Cronologia laturii intelectuale poate fi mai departe decât discutăm”, a spus sursa publicației ABCNews.

Raportul NCMI a fost disponibil pe scară largă pentru persoanele autorizate să acceseze alertele comunității de informații. În urma difuzării raportului, alte buletine ale comunității de informații au început transmită prin canale confidențiale guvernului în jurul Zilei Recunoștinței.

Conducerea Chinei știa că epidemia nu a fost controlată, deoarece păstra informații cruciale de la guvernele străine și agențiile de sănătate publică.

„Ar fi o alarmă semnificativă care ar fi fost declanșată de acest lucru”, a declarat fostul secretar adjunct al apărării, Mick Mulroy.

Mulroy, care a fost anterior funcționar superior la CIA, a declarat că NCMI face o muncă serioasă pe care liderii guvernamentali seniori nu o ignoră.

„Inteligența medicală ia în considerare toate informațiile – inteligența imagistică, inteligența umană, inteligența semnalelor”, a spus Mulroy. „Apoi, există analize ale unor oameni care cunosc acele domenii specifice. Deci, pentru ca ceva de genul acesta să fi apărut, a fost necesar să fie revizuit de experți în domeniu. Ei iau în considerare informațile relevante și apoi privesc potențialul pentru o criză internațională de sănătate „.

NCMI este o componentă a Agenției de Informații pentru Apărare a Pentagonului. Împreună, responsabilitățile de bază ale agențiilor sunt asigurarea forțelor militare ale SUA, Acestea au informațiile de care au nevoie pentru a-și îndeplini misiunile – atât ofensiv, cât și defensiv. Este o prioritate critică pentru Pentagon să mențină membrii serviciilor americani sănătoși în desfășurare.

Întrebat despre avertismentul din noiembrie, duminică trecută, Mark Esper, Secretar al Apărării, a declarat gazdei de televiziune americane, George Stephanopoulos: „Nu-mi amintesc. Dar avem multe persoane care urmăresc îndeaproape acest lucru. institut în America, în cadrul armatei Statelor Unite. Deci, oamenii noștri care lucrează pentru aceste probleme urmăresc în mod direct acest lucru tot timpul „.

Pentagonul, Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe și Biroul Directorului Informațiilor Naționale au refuzat  să comenteze marți.

Criticii au acuzat administrația Trump că au întârziat în a  răspunde  la o pandemie care, după ce a trecut prin Wuhan și apoi în unele părți ale Europei, a ucis acum peste 12.000 în S.U.A.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că nu există motive de îngrijorare

La rândul său, președintele Donald Trump a alternat între luarea creditului pentru acțiuni timpurii și susținerea că coronavirusului. El și-a exprimat în repetate rânduri decizia sa din 31 ianuarie de a restricționa călătoriile aeriene cu China, dar, în același timp, a declarat publicului și oficialilor superiori ai administrației că nu există motive de îngrijorare.

Pe 22 ianuarie, de exemplu, Trump a făcut primele comentarii despre virus atunci când a fost întrebat într-un interviu CNBC: „Există îngrijorări cu privire la o pandemie în acest moment? Președintele a răspuns: „Nu, deloc. Și avem totul sub control. Este o persoană care vine din China și o avem sub control. Va fi bine.”

Până la 19 februarie, Trump oferea recenzii pozitive pentru modul în care liderii Chinei au gestionat coronavirusul.

„Sunt încrezător că încearcă foarte mult”, a declarat Trump pentru un intervievator de la Fox 10 din Phoenix. „Au construit, au construit un spital în șapte zile, iar acum construiesc altul. Cred că va merge bine.”

Abia pe 13 martie, Trump a declarat o situație de urgență națională și a mobilizat resursele vaste ale guvernului federal pentru a ajuta agențiile de sănătate publică să facă față crizei care a fost prinsă să se prăbușească în patrie.

Contribuentul ABC News, John Cohen, care obișnuia să supravegheze operațiunile de informații la Departamentul de Securitate Interioară, a spus că chiar și cele mai bune servicii de  informații nu ar fi de folos dacă funcționarii nu acționează în acest sens.

„Când răspundem la o criză de sănătate publică sau la orice altă amenințare serioasă pentru securitate, este esențial ca liderii noștri să reacționeze rapid și să ia măsuri pentru a aborda amenințarea identificată în raportarea informațiilor”, a declarat Cohen, fostul subsecretar în funcție de DHS. „Nu este surprinzător pentru mine că comunitatea de informații a detectat focarul; ceea ce este surprinzător și dezamăgitor este faptul că Casa Albă a ignorat semnele clare de avertizare, nu a reușit să urmeze protocoalele de răspuns pandemice stabilite și a fost lent să pună în aplicare un efort la nivelul întregului guvern răspunde la această criză „.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații