Recuperare MIRACULOASĂ în cazul unei fetițe operate pentru o tumoare severă. Medic: „Se afla într-o zonă a creierului cu funcţii vitale”

Recuperare MIRACULOASĂ în cazul unei fetițe operate pentru o tumoare severă. Medic: „Se afla într-o zonă a creierului cu funcţii vitale”
Foto caracter ilustrativ
Publicat: 06/02/2024, 23:58

Medicii Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi au reușit să salveze o fetiță de trei ani care suferea de o tumoare gravă. Fata a fost operată după ce a fost transferată de la Botoşani, deoarece avea dureri severe de cap, vărsături și probleme de vedere. Intervenția extrem de dificilă a fost finalizată cu succes, iar fetița nu a suferit daune neurologice.

Familia se bucură acum că o fetiță de trei ani, care a fost diagnosticată cu o tumoare severă, a fost salvată de medicii din Iaşi după o operație dificilă. După o intervenție dificilă în care medicii din Iaşi s-au străduit să o vindece de o tumoare gravă, micuța a primit o nouă șansă la viață.

Echipa medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi a reușit să salveze viața unei fetițe de numai trei ani care a fost diagnosticată cu o tumoare severă. Marți seară, oficialii spitalului au informat că „acest caz extrem de dificil a prezentat provocări semnificative, deoarece micuța pacientă avea și o răceală puternică la plămâni”.

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, medicul Lucian Eva, a spus că echipa medicală a trecut prin momente dificile.

”Exista riscul de a pierde acest copil din cauza infecţiei pulmonare asociate tumorii (…) Vorbim despre un copil în vârstă de trei ani care a fost transferat de la Botoşani, cu simptome de hipertensiune intracraniană. Fetiţa acuza dureri de cap severe, însoţite de vărsături şi tulburări de vedere de ceva timp. De aceea, medicii din Botoşani au decis să o trimită la clinica noastră, unde a fost diagnosticată cu o tumoră la nivelul trunchiului cerebral. Aceste tumori sunt destul de rare şi afectează în principal copiii, deoarece se dezvoltă din resturi embrionare în timpul dezvoltării intrauterine”, a explicat medicul Lucian Eva.

Acesta a precizat că operaţia a fost complexă, iar pregătirea preoperatorie a durat ceva timp, deoarece fetiţa avea şi o bronhopneumonie care a trebuit tratată înainte de intervenţia chirurgicală.

”A existat un moment în care echipa medicală a fost foarte stresată, deoarece infecţia pulmonară putea pune în pericol operaţia. După stabilizarea stării pulmonare, am efectuat intervenţia chirurgicală, dar tumoarea era extinsă din trunchiul cerebral până la nivelul celei de-a cincea vertebre cervicale, ceea ce a făcut rezecţia tumorală dificilă şi delicată.

Tumoarea se afla într-o zonă a creierului cu funcţii vitale, cum ar fi controlul respiraţiei şi al inimii, ceea ce a crescut gradul de dificultate al intervenţiei. Orice daună la aceste tracturi nervoase ar fi putut avea consecinţe catastrofale. Rezecţia tumorală a fost efectuată cu grijă, iar aproximativ 80% din tumoare a fost îndepărtată. Rezultatele anatomopatologice par să indice că este o tumoare relativ benignă, iar cu un tratament oncologic corespunzător, există şanse mari de supravieţuire pentru fetiţă. Faptul că nu a rămas cu deficite neurologice este o veste extraordinară. Fetiţa s-a trezit după operaţie într-o stare bună”, a mai declarat medicul Lucian Eva, potrivit observatornews.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
SUA încearcă să convingă Rusia și China să nu folosească Inteligența Artificială la armele nucleare