Regatul Unit ar putea recomanda în curând acoperirea feței în toate locurile publice. Amenzi prevăzute pentru nerespectarea măsurii

Redactor:
Florentina Dinu
Regatul Unit ar putea recomanda în curând acoperirea feței în toate locurile publice. Amenzi prevăzute pentru nerespectarea măsurii

Primul ministru Boris Johnson, care s-a grăbit să redeschidă cea mai lovită țară din Europa, a cântărit marți si a mandatat ca oamenii sa poartă măști în magazinele și supermarketurile din Anglia.

Regatul Unit ar putea recomanda în curând acoperirea feței în toate locurile publice, inclusiv birouri și alte locuri de muncă, a informat Telegraph marți, la o zi după ce guvernul a declarat că măștile vor fi obligatorii în magazine din 24 iulie.

Guvernul a stabilit foaia de parcurs pentru a evita un al doilea vârf

Oficialii au început discuții private cu grupuri reprezentând angajatorii majori, în timp ce miniștrii pregătesc o „foaie de parcurs” pentru a evita un al doilea val de COVID-19, a adăugat raportul.

Vineri, premierul Boris Johnson trebuie să stabilească o nouă foaie de parcurs pentru strategia sa pe termen lung, care va include detalii despre modul în care țara va reveni la funcționare fără a risca un al doilea vârf, a spus acesta.

Acoperirile de față din magazinele sunt deja obligatorii în câteva alte țări europene, inclusiv Germania, Spania și Italia.

Premierul a spus săptămâna trecută că ar putea fi necesare reguli mai stricte privind purtarea de acoperiri de față, în timp ce Partidul Laborist din opoziție și-a criticat guvernul pentru că nu s-a mutat mai devreme în Anglia.

Amendă cu până la 100 de lire sterline pentru nepurtarea măștii

Ordinul de luni a menționat că persoanele care nu poartă acoperiri de față pot fi amendate cu până la 100 de lire sterline – în conformitate cu amenzile existente pentru persoanele care nu își acoperă fața în transportul public.

Pe măsură ce pandemia coronavirusului continuă să curgă în Europa, Marea Britanie a cunoscut sute de mii de cazuri confirmate.

Covid-19 a ajuns pentru prima dată in Marea Britanie la sfârșitul lunii ianuarie, iar țara a îndurat o blocare lungă de trei luni începând cu 23 martie pentru a pune virusul sub control.

Peste 12,1 milioane de teste de coronavirus au fost efectuate în Marea Britanie, iar guvernul a introdus măsuri de distanțare socială în încercarea de a face față pandemiei.

Potrivit Departamentului pentru Sănătate și Asistență Socială, numărul cazurilor confirmate din Marea Britanie a atins 291.373, în timp ce numărul total de decese este de 44.968.

Inchide