Prima pagină » Diverse » Rețeta de plăcintă cu mere și scorțișoară a lui Florin Dumitrescu. Se prepară rapid din ingrediente pe care orice gospodină le are în cămară

Rețeta de plăcintă cu mere și scorțișoară a lui Florin Dumitrescu. Se prepară rapid din ingrediente pe care orice gospodină le are în cămară

Rețeta de plăcintă cu mere și scorțișoară a lui Florin Dumitrescu. Se prepară rapid din ingrediente pe care orice gospodină le are în cămară

Plăcinta cu mere este un desert clasic, format dintr-un aluat fraged sau foitaj umplut cu mere proaspete, zahăr, scorțișoară și uneori nuci sau stafide.

Plăcinta cu mere este un preparat popular în multe culturi și are o textură crocantă la exterior, cu un interior moale și aromat.

Merele se taie, se amestecă cu condimente și, uneori, se călesc înainte de a fi adăugate în plăcintă. După coacere, plăcinta poate fi servită caldă sau rece, iar în unele tradiții gastronomice este adesea acompaniată de înghețată de vanilie, frișcă sau sos de caramel.

Chef Florin Dumitrescu recomandă propria rețetă de plăcintă cu mere și scorțișoară, care se pregătește ușor și necesită ingrediente pe care orice gospodină le are în cămară.

Ingrediente necesare:

  • Mere (tăiate cubulețe mari)
  • Unt
  • Zahăr (2 linguri)
  • Scorțișoară
  • Coniac (pentru flambare)
  • Aluat de foietaj
  • 2 ouă (pentru uns)
  • Iaurt 10% grăsime

„Îmi place ca într-o plăcintă de mere, mărul să fie mereu tăiat mai mare. Punem coniac, ca să flambăm. Cât se gătesc merele, ne pregătim pentru plăcinte. Pregătim două ouă, le batem și desfacem aluatul de foitaj. Îl punem în tavă, cuptorul e deja încins la 180 de grade.

Punem merele pe o latură, după care închidem. Tăiem excesul de aluat și întoarcem marginile către interior. Întindem oul peste aluatul de foitaj și băgăm la cuptor”, a explicat Florin Dumitrescu, potrivit romaniatv.net.

Plăcinta cu mere și scorțișoară se coace la o temperatură de 180 de grade, timp de 45 de minute, până când preparatul capătă o culoare aurie perfectă și un miros aromat.

Scoateți plăcinta din cuptor și lăsați-o să se răcească puțin. Chef Dumitrescu recomandă să serviți plăcinta cu o lingură de iaurt cu 10% grăsime peste fiecare porție.

„Lăsăm la cuptor 45 de minute. Plăcinta de mere este gata, iar acum trebuie doar să o mai tăiem, să o punem în farfurie și să-i adăugăm elementul surpriză: iaurtul de 10% grăsime. Aceasta este plăcinta mea de mere. Vă urez spor la gătit și poftă bună”, a încheiat bucătarul.

Recomandarea video

Mediafax
Bolojan despre Crăciun: Ce își dorește, ce face și ce mănâncă
Digi24
EXCLUSIV Avertismentul lui Diaconescu, după ce serviciile secrete americane au dezvăluit planul lui Putin în Europa: „Rusia nu neagă”
Cancan.ro
Ce au putut face Andra și Cătălin Măruță în avion, în fața tuturor pasagerilor. 'Eu făceam plângere la compania aeriană'
Prosport.ro
FOTO. Antrenoarea de tenis care predă în rochii îndrăznețe și pantofi cu toc a atras atenția tuturor
Adevarul
Judecătorul care a desființat decizia CCR de anulare a alegerilor din 2024, prezent la discuțiile cu Nicușor Dan. Ce a propus la Cotroceni
Mediafax
Ce promite Ilie Bolojan pentru anul viitor. Vești bune despre inflație și economie, dar și o condiție pusă de premier
Click
Motivul pentru care e bine să pui un bănuț în bradul de Crăciun. Tradiția păstrată din generație în generație
Digi24
Prima reacție a Rusiei la dezvăluirile serviciilor secrete americane privind planul lui Putin de a ataca alte țări din Europa
Cancan.ro
Cutremur în lumea interlopă! Elvis Pian a fost eliberat din închisoare
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Fabrica din România care a produs 1 milion de anvelope în 2025. Este singura din lume cu zero emisii de CO2
Descopera.ro
Ceva s-a prăbușit pe Lună! Momentul a fost înregistrat
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Poșta daneză oprește distribuirea scrisorilor după 400 de ani