AFECȚIUNEA de care suferă Sorana Darclee de la ASIA. ”Simțeam că o iau razna și înnebunesc”

AFECȚIUNEA de care suferă Sorana Darclee de la ASIA. ”Simțeam că o iau razna și înnebunesc”
Publicat: 31/01/2024, 13:30

Sorana Darclee, de la trupa ASIA, a dezvăluit cum a aflat recent de ce afecțiune suferă, deși se confrunta cu aceasta încă din copilărie.

Sorana Darclee Mohamad s-a făcut remarcată cu ani în urmă, pe vremea când făcea parte din trupa de mare succes ASIA, alături de care s-a bucurat de mare succes. În ultima perioadă de timp, Sorana și-a descoperit o nouă pasiune – s-a apucat să picteze.

Sorana Darclee a fost una dintre cele mai îndrăgite componente ale formației A.S.I.A. Trupa A.S.I.A. a fost înființată în 8 martie 1999 și desființată în anul 2006. Inițial, din formație au făcut parte: Anca Neacşu, Sorana Mohamad, Irina Nicolae şi Anemona Niculescu. Numele formației constituie un acronim al prenumelor celor patru cântărețe care au alcătuit formația inițială: Anca, Sorana, Irina, Anemona.

Sorana Darclee a dezvăluit, la emisiunea ”La Măruță”, de la postul de televiziune Pro TV, că a aflat recent că suferă de ADHD, o tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate, u care se confrunta încă din copilărie.

Sorana Darclee a povestit că a aflat de ADHD după ce a vizionat un clip pe TikTok: „Aveam 38 de ani, spre finalul celor 38 de ani și văd un filmuleț pe TikTok cu un tip care spunea: „Ți se întâmplă să nu poți duce un proiect cap-coadă, te apuci să faci un lucru și între timp ai alte 700 de idei și le lași baltă pe toate”. Și eu eram, ”da, da, da”. Și zice: „Ai ADHD”. Auzisem despre ADHD, dar niciodată nu m-am gândit să verific măcar ce înseamnă, cu atât mai puțin să cuplez că ar putea fi vorba despre mine”.

„În momentul acela am devenit foarte interesată, am început să citesc tot ce se putea citi, am căutat să văd ce specialiști testează ADHD-ul și ce înseamnă asta. Se poate trata, pot să scap, ce fac cu viața mea? Problema cea mai mare pe care o dezvoltasem în ultimii ani era că nu știu ce fac în viața mea. Aveam toate aceste situații din copilărie, din adolescență. În copilărie se prezintă cel mai nasol ADHD-ul pentru că este cel mai brutal pentru că, fiind copil, nu știi să-ți gestionezi emoțiile”, a mai spus artista, potrivit revistei Unica.

Afecțiunea de care suferă Sorana Darclee de la ASIA. ”Eu am ales să nu aleg tratament medicamentos”

„Ai mei m-au testat când eram mică, dar doctorii au spus „are foarte multă energie și nu se poate concentra”. Atunci părinții m-au dus să fac tenis de performanță, înot de performanță, lucram și în televiziune, făceam tot felul de activități, dar nu puteam să mă concentrez întotdeauna și nu mai mult de câteva minute. Puteam să mă concentrez la școală dacă maniera de predare era super interactivă și dacă profesorul reușea să fie în viteza la care creierul meu funcționa. Pentru că nouă asta ni se întâmplă, suntem pe foarte repede înainte”, a mai povestit Sorana la emisiune.

„Testările se fac la mai mulți specialiști: psihologi clinici, psihoterapeuți, neuropsihiatri etc. Fiecare specialist are câteva maniere de verificare. Printre verificări e un test imens cu multe întrebări. Deja de acolo medicul își dă seama, căci sunt foarte multe întrebări și, evident, ne pierdem concentrarea. Eu am ales să nu aleg tratament medicamentos. Nici cu depresia. Dacă până la 39 de ani am funcționat bine fără medicamente, acum înțeleg, în sfârșit, care-i treaba cu mine. Simțeam că o iau razna și înnebunesc, iar explicația asta mă ajută să funcționez”, a încheiat artista.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI:...
Trei zodii care vor avea succes pe plan amoros în următoarele zile
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii