Sportul de masă este soluția ca România să aibă copii sănătoși și sport de performanță, susține Partidul Voința Poporului Român

Sportul de masă este soluția ca România să aibă copii sănătoși și sport de performanță, susține Partidul Voința Poporului Român
Av. Ion Victor Petrișor, liderul Partidului Voința Poporului Român (PVPR)
Publicat: 08/08/2023, 14:16

România este pe ultimul loc în ceea ce privește infrastructura sportivă în Europa, și nu numai aici. În ultimii ani a început o cursă pentru construirea de stadioane în orașele reședință de județ, utilizate exclusiv pentru fotbal. Partidul Voința Poporului Român (PVPR) anunță că va schimba din temelii sistemul, în speranța că, prin sport, România va avea parte de copii sănătoși.

„Este o concepție și o direcție de activitate profund eronată, pentru că numai fotbalul sau stadionul pentru fotbal nu va reuși vreodată să ajute la creșterea și dezvoltarea unor generații de copii sănătoși. Din nou ajungem la nevoia construirii unui program național de creare și dezvoltare a unei infrastructuri pentru sport, care să aibă ca obiectiv nu sportul de performanță, în primul rând, ci sportul de masă, acesta din urmă având menirea de a forma și alimenta cu valori sportul de performanță.

Autoritățile publice centrale și locale, trebuie să asigure în totalitate infrastructura necesară, dar susținerea sportului de performanță de la un anumit nivel, începând de la juniorii de 16-17 ani trebuie să fie privată. Pentru aceasta programul național de dezvoltare a sportului românesc de masă va trebui să identifice, în primul rând elementele specifice ale diferitelor zone ale teritoriului național și compatibilitatea acestora cu diferite ramuri sportive”, susține av. Ion Victor Petrișor, liderul Partidului Voința Poporului Român (PVPR).

Sute și sute de polivalente, bazine și patinoare

„Pentru a înțelege mai bine ceea ce dorește Partidul Voința Poporului Român este că acest program urmărește în primul rând crearea unei infrastructuri sportive fără precedent în România”, anunță Petrișor.

Astfel, în fiecare sector al Municipiului București vor fi construite cel puțin 50 de săli de sport polivalente, 50 de patinoare acoperite, cel puțin 100 de bazine acoperite de înot de dimensiuni olimpice, cel puțin 500 de terenuri de sport pentru practicarea handbalului, baschetului, voleiului și a altor sporturi care se pot practica pe acele terenuri, prin amenajarea rapidă a condițiilor pentru fiecare dintre sporturi, la acestea urmând a fi arondate în vederea utilizării unitățile școlare din zonă.

De asemenea, același număr de obiective vor fi construite în fiecare municipiu reședință de județ și oraș cu peste 200.000 de locuitori. În celelalte localități din țară se vor construi în funcție de numărul de locuitori, o sală de sport polivalentă la 20.000 de locuitori, un bazin de înot la 500 de locuitori, un patinoar la 1.000 de locuitori, un teren de sport, multifuncțional la 100 de locuitori, săli de sport în fiecare unitate școlară, mai este menționat în documentul PVPR, citat de dnamedia.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice