TEST IQ exclusiv pentru genii | Calculați 1-1(2-2)+3-3!

TEST IQ exclusiv pentru genii | Calculați 1-1(2-2)+3-3!
Publicat: 12/09/2022, 15:10

GÂNDUL vă propune și astăzi un nou test de inteligență care să vă pună la încercare capacitatea de concentrare și atenția la detalii.

Aparent, este vorba despre un exercițiu de matematică de clasele primare.

Nu este însă chiar așa! Doar persoanele cu un IQ ridicat observă detaliul care face diferența – este vorba despre factorialul de la final ultimului 3.

Vom începe chiar cu el: 3! = 1 x 2 x 3 = 6. Drept urmare, exercițiul devine: 1-1(2-2)+3-3! = 1-1(2-2)+3-6

Respectând prioritatea efectuării operațiilor – mai întâi, paranteza, apoi înmulțirea și apoi scăderile și adunăriea, exact în ordinea apariției lor -, vom avea: 1-1(2-2)+3-6 = 1-1×0+3-6 = 1-0+3-6 = 1+3-6 = 4-6 = -2 (răspuns final)

Ce este un test de inteligență?

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.

Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos.

Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase