Test de inteligență | Găsiți cifra 8 în această poză, în maximum 18 secunde!

Publicat: 23/05/2024, 09:30
Actualizat: 23/05/2024, 13:53

Vrei să știi dacă ai IQ de geniu și poți rezolva rapid o iluzie optică? GÂNDUL îți propune pentru azi, 23 mai 2024, un nou test care solicită capacitatea de concentrare și atenția la detalii. Avem șiruri întregi de cifra 9 și un 8 bine ascuns. Doar un geniu poate găsi cifra 8 în maximum 18 secunde.

Tu în cât timp reușești?

Testele IQ sunt esențiale pentru a vă verifica nivelul de inteligență. De data asta, tot ce trebuie să faceți este să analizați cu atenție această fotografie.

Testul propus pentru azi, o iluzie optică, necesită o gândire ageră, un raționament logic și atenție la detalii.

Iluzie optică. Descoperă cifra 8

Următorul test poate fi rezolvat doar de cei mai inteligenți dintre noi.

Puțini sunt cei care văd cu rapiditate unde stă ascunsă cifra 8 în poza de față. Cei care o observă demonstrează o claritate vizuală excepțională și un nivel ridicat de capacitate cognitivă. Se spune că doar persoanele care au abilități cognitive foarte bine dezvoltate își dau seama cu rapiditate unde a fost ascunsă cifra 8.

Acest test reprezintă o provocare fascinantă și captivantă care îți testează atât abilitățile perceptive, cât și coeficientul de inteligență (IQ).

Detectarea unor obiecte ascunse sau erori în imagini complexe de iluzie optică este mai mult de atât, înseamnă un exercițiu mental care necesită observare ascuțită și abilități de procesare rapidă. Psihologii și neurologii folosesc adesea astfel de teste pentru a înțelege modul în care creierul uman percepe informații vizuale complexe, scriu cei de la jagranjosh.com.

Finalizarea sarcinii într-un interval de timp cât mai scurt nu numai că prezintă priceperea vizuală a cuiva, dar reflectă și un IQ ridicat, deoarece demonstrează capacitatea de a procesa și analiza informațiile rapid și precis.

Să vedem dacă ați rezolvat această provocare. Dacă nu ați făcut-o, descoperiți rezolvarea în imaginea de mai jos.

Ce este un test de inteligență?

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.

Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider, psiholog la Universitatea de Stat din IllinoisUnele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste, iar altele sunt pentru adulți.

Ce înseamnă nivelul IQ-ului?

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.

În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.

Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea pot finaliza studii universitare cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare. Persoanele cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.

TEST BONUS! Test de inteligență pentru genii | Cât face 6:2(1+2)? Geniile răspund corect în 2 secunde!

Vrei să știi dacă ai o minte sclipitoare și poți rezolva rapid orice? Gândul îţi prezintă un test de matematică la care geniile răspund corect în 2 secunde!

Cât face 6:2(1+2)? Pare simplu la prima vedere!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Kevin Spacey a cedat și a izbucnit în lacrimi la TV, când a fost...
Imagini tulburătoare de la priveghiul Ancăi Molnar! Cum a fost surprins soțul ei, lângă sicriul...
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp...
Răsturnare de situație! Ce se întâmplă cu voturile de la sectorul 1
Multimilionarul de 71 de ani se însoară cu o ”puștoaică”! I-a lăsat jumătate de avere...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Ce să faci dacă pleci cu maşina în vacanţă. Sfatul mecanicilor auto
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Vești proaste pentru fanii Jonas Brothers. Unul dintre membrii trupei a fost diagnosticat cu cancer:...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Nemții au pus mâna pe noul DUSTER 2024 și l-au tunat. Modificările sunt notabile -...
În ultimul an, aproape 11.000 de români au intrat în clubul bogaţilor. Numărul românilor bogaţi...
A fost găsită BRUMĂ pe MARTE! Cercetătorii credeau că e IMPOSIBIL!
Maghiarii cuceresc România: Este un moment istoric
Superstiții de Înălțarea Domnului. Dacă faci asta, ai ghinion tot anul
Imagini tulburătoare de la priveghiul make-up artistului Anca Molnar. Gestul neobișnuit făcut la căpătâiul regretatei...
Știrea momentului! Prezentator celebru, găsit mort în Grecia! Ultimele clipe din viață, surprinse de camerele...
Roberta, discuție cu Bogdan despre Antoni și Rebecca. De ce nu crede în relația lor....
Cum a petrecut Loredana Groza de ziua ei de naștere? Artista a făcut senzație: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Pe vremea lui Ceausescu, Bulă intră în măcelărie: - Aveţi mânzat?
Cercetătorii au descoperit un antibiotic revoluționar, care protejează bacteriile „bune”
×