Un bărbat care folosea o mască protetică a furat peste 100.000 de dolari de la cazinouri, spun procurorii

Un bărbat care folosea o mască protetică a furat peste 100.000 de dolari de la cazinouri, spun procurorii
Un bărbat care folosea o mască protetică a furat peste 100.000 de dolari de la cazinouri, spun procurorii
Publicat: 26/07/2020, 08:25
Actualizat: 26/07/2020, 16:28

O mască protetică, permise de conducere contrafăcute și informații personale obținute pe internet. Așa spun autoritățile federale  că un bărbat din Michigan ar fi reușit să fure peste 100.000 de dolari de la patronii cazinourilor din Michigan și Kansas.

John Colletti a mers chiar până la a se deghiza ca un bărbat în vârstă pentru a sustrage suspiciunea, spun procurorii federali.

Colletti, în vârstă de 55 de ani, ar fi vizat victimele sale prin obținerea ilegală a informațiilor personale și apoi folosirea permiselor de conducere contrafăcute pentru a retrage fonduri din conturile bancare personale prin chioșcuri self-service la cazinouri, potrivit unei plângeri penale federale nedezlipite joi în tribunalul federal din Michigan .

Chioșcurile, operate de Global Payments Gaming Services, sunt utilizate de industria cazinourilor pentru procesarea facturilor, procesarea jackpot-urilor, retrageri de numerar, avansuri în numerar și schimburi de bilete, printre alte servicii, potrivit reclamației.

Chioșcurile necesită utilizatorilor să-și insereze permisul de conducere, iar ultimele patru cifre atât ale numărului lor de securitate socială, cât și ale numărului de telefon înainte de a putea fi retrase. Fiecare victimă s-a înscris anterior pentru a avea conturile bancare legate de profilul său în „Programul VIP preferat de plăți globale”, se arată în plângere.

„Am identificat inițial această activitate frauduloasă și am alertat imediat clienții și forțele de ordine. Pe parcursul investigației, am oferit sprijin și cooperare care au condus în cele din urmă la reținerea acestui suspect”, a declarat purtătorul de cuvânt al Global Payments, Emily Edmonds, într-o declarație pentru CNN.

Colletti se confruntă cu acuzații de fraudă, furt de identitate agravat și fraudă și activități conexe în legătură cu dispozitivele de acces, potrivit reclamației. În prezent, în custodia marșilor americani din Kansas, el are o audiere de detenție pentru 30 iulie, potrivit documentelor judecătorești depuse în Kansas.

Un purtător de cuvânt al Procuraturii SUA din districtul estic al Michigan a refuzat să comenteze în continuare, deși a menționat că au solicitat ca Colletti să fie transferat pentru a face față acuzațiilor din Michigan.

O schimbare de costum și o evadare nereușită

Angajații cazinoului au observat, prin intermediul videoclipului de supraveghere, un individ deghizat în vârstă „purtând o pălărie de paie, ochelari”, retragea aproximativ 20.000 de dolari de la chioșcuri, potrivit reclamației.
Securitatea cazinoului s-a apropiat de bărbat, identificat ulterior drept Colletti și i-a cerut numărul de securitate socială, deoarece a retras o sumă atât de mare de numerar, se arată în reclamație. „Colletti s-a dus imediat la toaletă, unde și-a îndepărtat deghizarea. Colletti a ieșit apoi din cazinou cu o bombă vizibilă în partea din față a pantalonilor, despre care se credea a fi masca protetică”, a declarat plângerea.

În toaletă, poliția a găsit haine, un motociclist, o cheie auto Nissan, două permise de conducere din Michigan și aproximativ 11.000 de dolari în numerar, potrivit reclamației.
Pe spatele permiselor de conducere se aflau note însemnate cu numărul de telefon al securității sociale și al victimelor, care erau necesare pentru finalizarea tranzacțiilor chioșcului, se arată în plângere.

Ulterior, poliția a percheziționat mașina de închiriat a lui Colleti și a găsit patru măști protetice pentru față, unități flash, „cărți despre cum să scapi de comiterea infracțiunii”, cărți de identificare și diverse chitanțe ale chioșcului, potrivit plângerii. Poliția a găsit a doua zi masca protetică în apropierea cazinoului, a declarat reclamația.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom