Un student a fost vaccinat anti-Covid de un farmacist, într-un supermarket. Postarea a devenit virală

Un student a fost vaccinat anti-Covid de un farmacist, într-un supermarket. Postarea a devenit virală
Publicat: 05/01/2021, 17:53
Actualizat: 06/04/2021, 14:35

Doi cumpărători de produse alimentare din Washington DC, au primit săptămâna aceasta un vaccin anti-Covid nefolosit.

Un farmacist i-a oprit și i-a întrebat dacă doresc să primească vaccinul anti-Covid-19

Studențul la drept David MacMillan și un prieten erau la un supermarketul Giant Food în ziua de Anul Nou, când un farmacist i-a oprit și i-a întrebat dacă doresc să primească miracolul anti-COVID-19, deoarece problemele de aprovizionare persistă în întreaga țară.

„S-a întors spre noi și a spus: «Hei, am două doze de vaccin și va trebui să le arunc dacă nu le dau cuiva. Închidem în 10 minute. Vrei vaccinul Moderna? »”, a spus MacMillan.

„Sunt foarte recunoscător pentru această oportunitate”, a continuat el.

Postarea a devenit repede virală: peste 700 de mii de vizualizări.

David MacMillan s-a filmat când primea vaccinul și a pus clipul pe TikTok

Că să  demonteze teoriile conspiraționiștilor, David a povestit exact ce reacție a avut la vaccin

„După cum vedeți, nu am nicio vânătaie. Nu este nicio roșeață. Nici nu îți dai seama unde a intrat acul. Nu am avut febră, nu m-am simțit letargic. Durerea de cap și celelalte dureri minore au dispărut după prima zi. Încă mă doare mâna destul de tare. Mă durea când ridicăm mâna deasupra capului. Dar e mai bine. Atunci când îți vine rândul la vaccin, categoric roagă-i să ți-l facă în mâna pe care o foloseșți mai puțîn”, a declarat David MacMillan.

Vaccinurile împotriva coronavirusului de la Pfizer și Moderna trebuie transportate și depozitate la minus 70 Celsius și minus 20 Celsius și pot fi păstrate doar la temperatura camerei câteva ore înainte de a se strica.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor recomandă statelor să ofere medicamentul primilor respondenți, lucrătorilor esențiali și populațiilor cu risc, inclusiv persoanelor în vârstă din casele de îngrijire medicală.

Îngrijorările cu privire la aprovizionare și distribuția locală persistă chiar dacă mai multe versiuni ale vaccinului COVID-19 continuă să primească aprobarea de urgență de la Food and Drug Administration (FDA).

Luni, Moderna a anunțat că va crește producția în speranța de a produce 1 miliard de doze de vaccin în acest an.

Dar transmiterea medicamentului către publicul american nu progresează la ritmul prevăzut de oficialii guvernamentali.

Oficialii sperau să vaccineze 20 de milioane de oameni până la sfârșitul lunii decembrie.

Însă doar 4,5 milioane de vaccinuri au fost administrate oamenilor prin guvernul local și de stat, potrivit datelor CDC.

Dr. Moncef Slaoui, consilierul de vârf al planului de distribuție a vaccinului Operation Warp Speed ​​al administrației Trump, a recunoscut duminică că lansarea necesita îmbunătățiri și a dat vina pe liderii statului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase