Sorin Cîmpeanu: “Dacă nu se întrunesc condițiile necesare, școala intră în online!” / “Vom face publică lista unităților care nu pot fi deschise!”

Sorin Cîmpeanu: “Dacă nu se întrunesc condițiile necesare, școala intră în online!” / “Vom face publică lista unităților care nu pot fi deschise!”
Școlile, închise ultimele. Mesajul lui Cîmpeanu: Rata de infectare a elevilor care învață online e mai mare decât a celor care merg la școală
Publicat: 06/02/2021, 18:52
Actualizat: 06/02/2021, 19:32

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că dacă o unitate de învățământ nu întrunește condițiile necesare din perspectiva infrastructurii sau a resursei umane, aceasta va rămâne închisă, cursurile urmând să se efectuze online. Oficialul a precizat că va publica, în orele următoare, lista școlilor care nu pot fi deschise.

În mai multe unități de învățământ nu există, printre multe altele, căldură, ceea ce reprezintă cu adevărat o problemă majoră. Sorin Cîmpeanu precizează că școlile care nu întrunesc condițiile necesare din perspectiva infrastructurii sau a resursei umane, nu vor fi deschise, iar elevii vor învața, în continuare, online. Unitățile de învățământ din sectoarele 5 și 6 ale Capitalei întâmpină reale probleme în acest sens, existând cinci situații.

Ordinul de ministru comun Educație-Sănătate prevede foarte clar încadrarea în scenariile verde, galben, roșu corespunzător cu rata de infectare – mai mică de 1 la mie, între 1 și 3 la mie, peste 3 la mie, dar nu mai mult de 6 la mie, caz în care localitatea intră în carantină. Excepție de la această încadrare automată în scenariul în care se găsește localitatea pot face acele școli care au probleme de infrastructură sau care au probleme de resursă umană, probleme care împiedică asigurarea condițiilor necesare derulării procesului de învățământ. În această situație, școala va intra în online, se va face online. Dacă nu se întrunesc condițiile necesare din perspectiva infrastructurii sau a resursei umane, școala intră în online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit B1 TV.

Sorin Cîmpeanu: “Nu vrem să periclităm siguranța copiilor în școli”

În continuare, ministrul Educației a subliniat că siguranța elevilor este cea mai importantă, motiv pentru care Inspectoratul școlar județean sau Inspectoratul Municipiului București vor apropa trecerea în online a școlilor care nu au toate condițiile necesare pe timp de pandemie.

Nu vrem să periclităm siguranța copiilor în școli. În acest sens, ordinul de ministru, articolul 3.2 coroborat cu 4.2, prevede următorul lucru – în situațiile punctuale în care, spre exemplu, nu există posibilitatea asigurării unei distanțări corespunzătoare, respectiv containere, sau în situația în care nu există aprovizionare cu apă caldă și căldură, deci probleme de infrastructură, Inspectoratul școlar județean sau Inspectoratul Municipiului București aprobă trecerea în online a acestor unități de învățământ, a acestor școli, chiar dacă ele se încadrează în mod normal într-un anumit scenariu, verde, galben sau roșu. Această hotărâre a inspectoratului școlar este validată prin hotărârea consiliului județean pentru situații de urgență, respectiv consiliul municipiului bucurești”, a mai spus ministrul Educației.

Profesorii au un rol deosebit de important

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că profesorii au un rol foarte important, iar dacă mai mulți dascăli, din cauza anumitor probleme, nu vor putea merge la cursuri și nu există posibilitatea înlocuirii lor, atunci respectiva școală va trece în online.

Există o altă situație care trebuie luată în considerare. În cazul în care mai mulți profesori înregistrează probleme care îi împiedică să meargă fizic în școli și nu există posibilitatea înlocuirii acestora, în mod firesc acea școală trebuie să treacă în online din lipsă de resursă umană disponibilă pentru a asigura procesul de învățământ față în față. Acestea sunt excepțiile, repet, care presupun aprobarea inspectoratului școlar și validarea la nivelul consiliului județean pentru situații de urgență”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

“În momentul acesta, suntem în curs de centralizare!”

În final, Sorin Cîmpeanu a precizat că Ministerul Educației va publica lista unităților de învățământ care nu vor putea fi deschise cu prezența fizică.

În momentul acesta, suntem în curs de centralizare la Ministerul Educației a tuturor hotărârilor comitetelor județene pentru situații de urgență și Municipiului București. În momentul în care vom avea această centralizare, vom face publică lista unităților de învățământ care, deși se încadrează într-unul dintre cele trei scenarii, verde, galben, roșu, nu vor putea fi deschise cu prezență fizică”, a mai afirmat ministrul.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Imagini rare cu Oana Cuzino în costum de baie. Arată impecabil la aproape 50 de...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ioana Ginghină în costum de baie! Din acest motiv...
Nuduri artistice. Cum au celebrat americanii Ziua Picturii pe Corp. Imagini NECENZURATE
SOC in lumea sportului! Simona Halep este însărcinată cu primul copil?! SECRETUL s-a aflat:
Imagini unice cu Nadia Comăneci din 1984! Cine era misterioasă doamnă cu ochelari care a...
VIDEO ŞOC! O maşină merge pe contrasens pe A3. Aşa se produc tragediile pe şosea
AUR anunţă că iniţiază un proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel din Ungaria
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
AUR iniţiază un proiect de lege anti-LGBT identic cu cel din Ungaria, criticat vehement de...
Imagini rare cu Oana Cuzino în costum de baie. Arată impecabil la aproape 50 de...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
E OFICIAL! Ajutoarele sociale vor crește anual. Klaus Iohannis a promulgat legea
ȘOC! Nunta nouă în familia Luizei Melencu. Cine s-a căsătorit acum și ce tribut i-a...
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
Rezultate Titularizare 2021: S-au publicat notele pentru educatori, profesori şi învăţători
ULTIMA ORĂ: O nouă epidemie a lovit România. Românii se infectează CU ZECILE! Este alertă...
Un oraș a fost distrus în câteva minute. Mii de oameni au încercat să fugă...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...