ALTCEVA, cu Adrian Artene. Mihai Pocorschi, „părintele” Holograf, despre „fieful” lui Nicu Ceaușescu: „nu se petrecea absolut nimic rău”

Publicat: 03/03/2024, 15:22

Mihai Pocorschi, unul dintre fondatorii Holograf, a fost invitatul lui Adrian Artene în ediția de sâmbătă, 2 martie, a podcastului ALTCEVA.

Printre altele, cei doi au vorbit despre atmosfera din Costineștiul anilor 1980, despre care Pocorschi spune că era un „fief” al lui Nicu Ceaușescu.

„Habar n-am, nu mai țin minte, dar era foarte probabil să-i fi cântat lui Nicu Ceaușescu, pentru că Nicu Ceaușescu avea fieful la Costinești și de aceea Costinești a fost, cum să spun, o perlă a litoralului, unde erau numai studenți, unde nu se petrecea absolut nimic rău, nu existau violuri, nu existau bătăi, exista un grup de băieți bine făcuți, sportivi, dar toți studenți la IEFS, care aveau grijă de liniște în stațiune. Era un loc unde, fără probleme, în jurul unei sticle de vin, zece inși cu chitarele în mână, pe plajă, noaptea, cântau. Era era un loc absolut grozav și mai era ceva important, nu numai pentru creație, ci și pentru pentru a fi recompensați”, spune Mihai Pocorschi.

Întrebat dacă în acea perioadă Costineștiul era „rețeaua de socializare de astăzi”, el povestește că într-o oarecare măsură poate fi făcută o comparație.

„Da și nu, dar, în schimb, ai spus foarte bine, mă întâlneam și ne întâlneam cu oameni cu aceleași preocupări ca și noi, se înfiripau povești de iubire, se destrămau povești de iubire. Faptul că toată stațiunea… În momentul de față s-a privatizat, după părerea mea, într-un mod absolut de nerecunoscut și sub orice critică”, mai spune el.

Mihai Pocorschi, spuse și, mai ales, nespuse, în cel mai nou episod Altceva cu Adrian Artene

Să ai aproape un artist de numele căruia se leagă istoria muzicii rock din România este un privilegiu, fără doar și poate. Mai mult decât atât, să ai ocazia să asculți poveștile spuse, dar mai ales pe cele nespuse de la cel care a apăsat PLAY-ul existențial pe proiecte precum Holograf sau VH2 înseamnă să te asiguri că ai acumulat un bagaj fericit și important de cultură generală muzicală.

Fiecare episod „Altceva cu Adrian Artene” este o poveste frumoasă despre OAMENI și ÎNTÂMPLĂRILE LOR, iar ediția de față nu face excepție, din contra, vine să aducă în fața publicului istoria lui Mihai Pocorschi, fondatorul trupelor Holograf, dar și VH2, cu făcute sau întâmplate, cu dorite, programate, toate însă, în esență, învățate.

Discuția dintre Mihai Pocorschi și Adrian Artene va avea PREMIERA sâmbătă, 2 martie, pe canalul de Youtube Altceva cu Adrian Artene (SUBSCRIBE, ca să fii primul care află că s-a lansat).

Artistul, inginer la bază, va știi să ne te țină prins în fața ecranului cu narațiunile lui, așa cum a știut să-și țină aproape publicul meloman, mai bine de 20 de ani, fără întrerupere pentru că muzica îi este și i-a fost încântare.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene” acolo unde, în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a reușit un bărbat să stea gratis timp de 5 ani într-un hotel celebru...
Îl recunoști?! Cine este cerșetorul din imagine, de fapt? Cândva, era un artist îndrăgit de...
FOTO. Claudia, cea mai sexy arbitră din lume! Cum arată tânăra
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot...
Scandal uriaș la vârful lumii interlope din București. Soția unui mafiot celebru, filmată pe ascuns...
Cauza morții lui Akebono Taro, primul campion de sumo. Terifiant ce i-au descoperit medicii!
Cursă terminată pe patul de spital, în Târgu Jiu. Doi tineri, în stare gravă după...
Cu ce s-ar ocupa bărbatul suspectat că ar fi omorât-o pe Mirela, femeia găsită fără...
Tragedie la Institutul de Urgență “C.C Iliescu”. Un medic și-ar fi pus capăt zilelor în...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Mașină prinsă de radar, însă șoferul nu poate fi identificat. Cine plătește amenda?
Circulaţia rutieră se închide sâmbătă noaptea pe Autostrada A0
Cel mai VIZIONAR inventator al secolului face O PREDICȚIE uluitoare
A murit marele actor al României. Nu ne-ar ajunge 10 vieți să-ți mulțumim
Un mare jurnalist român, moarte controversată. Care a fost varianta oficială
Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii a trecut printr-o transformare. Cum arată acum, după o...
Mărturii pline de durere! Ce a declarat fata unui pacient, care ar fi murit la...
Roberta, invitată de Robi în Camera Roșie. De ce crede acesta că ea se joacă...
"Uşa era închisă". Detalii cutremurătoare despre crima din județul Alba. Cum a scăpat nepoata bărbatului...
BANCUL ZILEI. Ce-i spune Bulă soției după noaptea nunții: Din câte văd, dragă, eu...
Piotr Ilici Ceaikovski, cel mai popular compozitor rus din istorie. Autorul operelor „Frumoasa din pădurea...