VIDEO Cine are interesul să destabilizeze Republica Moldova? Ion Cristoiu: „Rar am văzut un om de înțelepciunea acelei femei. Între moldoveni și ucraineni este o ură mai mare decât între ucraineni și ruși”

Publicat: 28/04/2022, 09:51
Actualizat: 28/04/2022, 09:56

Ion Cristoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție specială, transmisă live de Gândul. Acesta a punctat faptul că Republica Moldova  nu se află deocamdată în pericol, ținând cont de contextul războiului ruso-ucrainean. În plus, publicistul a lansat teoria, potrivit căreia cei care ar avea interes în destabilizarea Moldovei, sunt ucrainenii și nu rușii. 

„M. Tucă: Este în pericol Republica Moldova?

I. Cristoiu: Nu. Republica Moldova, și noi aici am fost corecți, trebuie ajutată. Rar am putut să văd un om de înțelepciunea acelei femei (n.r- Maia Sandu, președintele Moldovei). Este uluitor. Cei care au interes să destabilizeze să treacă Moldova este Ucraina, nu Rusia.

Hai să spunem pe bune. Zelenski voia să intre numai Ucraina în Uniune. Nimeni nu a observat că pe Zelesnki l-a deranjat tare de tot. Apoi, Maia Sandu a a achiesat la sancțiuni. Trei. Între moldoveni și ucraineni este o ură mai mare decât între ucraineni și ruși”, a punctat Ion Cristoiu. 

Moldova a semnat cererea de aderare în UE

Pe 3 martie 2022, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană.

„Cetățenii Republicii Moldova demonstrează lumii că sunt un popor matur. Am demonstrat-o atunci când nu am permis tiraniei să se instaleze în țara noastră, am arătat că vom trăi după reguli atunci când am apărat democrația la alegeri. Și acum, în zilele războiului din Ucraina, auzind tunurile la frontiera Moldovei, rămânem maturi și oferim ajutor vecinilor noștri care fug de năpastă. Ne păstrăm neutralitatea, dar rămânem solidari, calmi, generoși și responsabili.

Unele decizii au nevoie de timp de cumpănire. Maturizarea ne-a luat 30 de ani. Multe eșecuri și pași înapoi. Acum, cu lecțiile învățate, noi suntem gata să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru. Vrem să trăim pașnic, în democrație – parte a lumii libere”, a declarat Maia Sandu.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.