VIDEO | Cornel Nistorescu, jurnalist: „Prin dosarul OMV, România a pierdut enorm. Există dosare care nu pot fi îngropate”

Publicat: 31/01/2023, 13:39

Cornel Nistorescu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Jurnalistul spune că există niște dosare pe care nu le putem îngropa și nici nu avem acest drept. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Prin dosarul OMV, România a pierdut enorm. Contractul nu poate fi schimbat așa ușor, că are Curte de Arbitraj la Paris. Cei care au negociat, au făcut parte din acest contract și n-au servit interesele României, ăia au o problemă. Există niște dosare pe care nu le putem îngropa și nici nu avem acest drept”, a declarat acesta.

În ceea ce privește dorința Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană, Cornel Nistorescu spune că „raportarea Ucrainei și a lui Zelenski la valorile europene este doar de ochii lumii. În fapt, cum se vede din atitudinea față de comunitățile românești, față de Biserica Ortodoxă – este neeuropeană această atitudine. Ucraina trebuie să își schimbe acest spirit, altfel nu are rost să ne uităm la praful pe care ni-l aruncă în ochi în legătură cu vocația lor europeană.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase