VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „Există o dorință vie ca România să fie reprezentată altfel la nivelul instituțiilor”

Publicat: 01/11/2022, 13:24

Dan Dungaciu, analist de politică externă, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Geopoliticianul a afirmat că intrăm într-o altă logică de funcționare.

„Intrăm într-o altă logică de funcționare, în care, cu tot respectul, nimic nu va mai funcționa. Regulile nu vor mai funcționa ca înainte. Ai nevoie de proiecte, ai nevoie de vitalitate, ai nevoie de instituție.

Există o dorință vie ca România fie reprezentată altfel la nivelul instituțiilor. Competența funcționarilor unguri la Bruxelles este incomparabilă cu cea pe care România o prezintă. 

Este vorba de o competență a oamenilor care știu cum funcționează instituțiile europene și care au un proiect, știu ce fac acolo. 

Noi nu avem o viziune. Avem uneori o instituție care încearcă facă ceva, dar de cele mai multe ori avem niște oameni care încearcă facă ceva, dar nici nu au instituții și nici nu sunt parte a unei viziuni”, a spus Dan Dungaciu.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase