VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „Orice punere față în față a două puteri nucleare riscă să ducă la război nuclear”

Publicat: 24/11/2022, 13:08
Actualizat: 24/11/2022, 13:19

Dan Dungaciu, analist de politică externă, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că SUA nu pot intra într-o coaliție în care să lupte alături de Rusia, că sunt două puteri nucleare. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„America este singurul gestionar al securității global sau care poate să facă ordine în devălmășia securitară din spațiul european. Orice punere față în față a două puteri nucleare riscă să ducă la război nuclear. America nu poate să intre într-o coaliție în care luptă alături de Rusia, fie că e NATO sau nu, pentru că sunt două puteri nucleare, iar SUA nu poarte să facă asta.

Declarația de Război în Constituția americană nu se face când se activează Articolul 5, ci când trece prin Cameră. Nu doar președintele decide dacă se intră în război sau nu. Camera este acum Republicană, care va fi mai atentă la asta, deci nu ai nicio garanție că pui America în război. Sunt convins că nu va intra în războiul acesta”, a declarat Dan Dungaciu.

Analistul politic a mai adăugat că Ucraina nu se poate apăra de această distrugere a infrastructurii, care va pune probleme. „Oamenii care trăiesc în blocuri unde nu există curent, apă, încălzire – ce vor face? Vor pleca spre UE iarna, cu o populație care e din ce în ce mai iritată. Barometrul nostru arăta o Românie care spune ”opriți odată acest război”. Așa se întâmplă și în Europa, care vede cum se analizează batalioanele de migranți care nu mai au unde să trăiască în pragul iernii și vor veni la noi.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase