VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „S-a creat un grup care susține eforturile de război, dar Franța și Germania nu se vor mai alătura”

Publicat: 01/11/2022, 11:50
Actualizat: 01/11/2022, 12:01

Dan Dungaciu, analist de politică externă, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Geopoliticianul a afirmat că problema Germaniei este ce va face cu China.

„Două lucruri sunt importante. Eu cred că acum, în Europa, Franța și Germania nu vor mai fi atât de importante în legătură cu oprirea sau continuarea acestui război. Cred că s-a creat deja un grup care susține efortul de război.

Acest grup ar putea fie suficient de puternic ca acest război continue, dacă acest grup sau în special America și Marea Britanie decid ca acest război continue, în pofida faptului Germania și Franța nu se vor mai alătura efortului de război.

Europa nu mai e condusă de vechea Europă, ci de acest grup de state care are forță, are capacitate și determinare continue acest război. Deci nu mai vorbim despre Europa în sine, chiar nu mai contează ca entitate.

Problema Germaniei este ce va face cu China. Mulți bani se vor duce de acum către avioanele americane. Foarte interesant este că europenii nu-și mai cumpără arme de la europeni, își cumpără de la americani. Germanii lucrează mână în mână cu americanii.

Economia, relația dintre Germania și China este mai mare decât reacția economică din Germania și America”, a spus Dan Dungaciu.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase