VIDEO | Dan Dungaciu: „Dacă nu putem intra în Schengen până la începutul anul viitor, se schimbă regulile”

Publicat: 24/11/2022, 11:00
Actualizat: 24/11/2022, 11:05

Dan Dungaciu, analist de politică externă, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că în câteva luni va începe reforma spațiului Schengen și va fi foarte greu ca România să mai poată adera. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Gândiți realist. Dacă România nu va putea să intre în Schengen, nici Republica Moldova nu va putea intra în Uniunea Europeană. Cred că va trebui să apară o conversație serioasă. Ni se spune că nu e reformat spațiul Schengen, de aia nu putem să intrăm. Și noi mai avem câteva luni, că apoi începe reforma spațiului Schengen și va fi foarte greu să mai intrăm. Nu știm care va fi noile reguli”, a declarat Dan Dungaciu.

Analistul politic spune că există foarte multe state în care, din diverse motive, spațiul Schengen e suspendat.

Acesta a mai precizat că în câteva luni va începe reforma spațiului Schengen și va fi foarte greu ca România să mai poată adera. „Dacă nu putem intra în Schengen, începând cu anul viitor, când începe reforma, s-a închis orice fereastră de oportunitate. Dacă nu putem intra în Schengen, cum poți să mai primești alți oameni în UE? Toți politicienii sunt ca e nevoie de reforme. Populația va acționa în consecință, va deveni pragmatică. Același lucru va fi și în Republica Moldova.”

În ceea ce privește unirea României cu Republica Moldova, Dan Dungaciu nu crede că acest lucru e posibil, dar spune că asta ar fi soluția. Se pare că 40% dintre cetățenii Republicii Moldova își exprimă această dorință.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase