VIDEO | Gen. Eugen Bădălan: „Teritoriile ocupate reprezintă 20 % din teritoriul Ucrainei, dar aceste teritorii dădeau 60 % din PIB-ul Ucrainei”

Publicat: 26/09/2022, 23:31

Fost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române, Gen. (R) Eugen Bădălan, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Generalul spune că Zelensky va fi pus în situația de a pierde 20 % din teritoriul Ucrainei.

Teritoriile ocupate reprezintă 20 % din teritoriul Ucrainei, dar aceste teritorii dădeau 60 % din PIB-ul Ucrainei. Iar dacă cumva acțiunile ofensive rusești vor continua și pe Odesa, aceste teritorii, împreună cu Odesa, dădeau aproape 80 % din produsul intern brut al Ucrainei.

Deci, din punct de vedere economic, nu numai teritorial, înseamnă enorm. În condițiile în care, în acest moment, datoria publică a Ucrainei reprezintă peste 90 % din produsul intern brut.

Zelensky este la fel de vinovat ca și Putin. De ce? Pentru dacă Zelensky ar fi respectat acordul Minsk 2 nu se ajungea aici. 

Dacă Zelensky ar fi recunoscut Crimeea ca făcând parte din Federația Rusă și ar fi recunoscut autonomia celor două republici, probabil nu asistăm la invazie. 

Dacă rezultatele vor fi cele pe care le-am analizat, eroul internațional, Zelensky, se va vedea pus în situația se piardă 20 % din teritoriul Ucrainei, aibă pierderi economice imense”, a spus Gen. Eugen Bădălan.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase