VIDEO | Gen. (R) Virgil Bălăceanu: „Rusia este slăbită după un an de război. Poporul ucrainean a performat”

Publicat: 02/02/2023, 13:20

Gen. (R) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles și fost șef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că rușii au plecat de la ideea că ucrainenii nu vor rezista, iar armata va ceda pur și simplu. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Rusia, din punct de vedere militar, n-a performat cum trebuie, iar după un an de război este slăbită din punct de vedere militar. A pierdut cei mai buni militari, militarii lor profesioniști – cred că aveau vreo 400.000, din care 120-150 de mii au fost prezenți în Ucraina și a pierdut cel puțin jumătate dintre ei, ba chiar este posibil să fi pierdut 100 de mii. Nu poți să spui de fiecare dată că poți să faci un război și cu rezerviștii”, a declarat gen. (R) Virgil Bălăceanu.

Conform acestuia, armata și poporul ucrainean au performat. „Este un lucru pe care Putin nu a mizat. S-a plecat de la ideea că ucrainenii nu vor rezista, iar armata va ceda pur și simplu. Performanța ucrainenilor este legată de inteligența lor. Ei au fost instruțiți de occidentali și îi știu foarte bine pe ruși.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase