VIDEO General (r) Silviu Predoiu, despre războiul din Ucraina: „Nu sunt evoluții la nivel strategic. Niciuna din părți nu-și permite să piardă. Soluția e dialogul”

Publicat: 07/06/2022, 23:30

Nu sunt evoluții spectaculoase în războiul dintre Rusia și Ucraina. Ambele părți folosesc armament modern și niciuna nu poate câștiga acest conflict. De aceea singura soluție este dialogul, a spus fostul șef al SIE, General (r) Silviu Predoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat ce se va întâmpla cu războiul dintre Rusia și Ucraina, generalul (r) Silviu Predoiu a spus : „Nu mi s-au părut că au fost evoluții spectaculoase. Nu sunt evoluții la nivel strategic. Tactic va continua această confruntare. Mie mi se pare că în acest moment și ăsta este paradoxul războiului cu armament modern – pentru că ambele părți au acces la armament modern.

Armamentul modern nu poate să ducă la victoria niciuneia dintre părți. Poate să ducă la distrugeri cât mai mari de ambele părți, dar nu poate să ducă la o victorie. Cei doi (Ucraina și Rusia n.red), conștienți că nu pot câștiga –  nu își permit nici să piardă”, a declarat generalul.

Generalul (r) Silviu Predoiu consideră că Occidentul trebuie să își reevalueze poziția și să-i oblige pe ruși și ucraineni să se așeze la masa discuțiilor pentru a încheia acest război.

„Comunitatea internațională ar trebui să reevalueze poziția în a insista mai mult pe nevoia de dialog. Eu nu vorbesc despre a ceda sau nu teren. Obligă-i să se așeze la masă.

Este indiscutabil cine are dreptate. Rusia se află într-un loc în care nu avea ce să caute. De aici se pleacă. Am văzut militari ruși uciși acolo (în Ucraina n.red) –  nu aveau ce să caute acolo. Din punct de vedere uman orice deces este o nenorocire -individual. Când vorbești de zeci de mii este statistică. Nu e de vină ucraineanul că se apără”, a spus el.

Emisiunea a fost sponsorizată de Philip Morris România.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase