VIDEO | Ion Cristoiu: „Anexarea teritoriilor este o sfidare rară în istorie. Enigma acestui moment este faptul că nu au apărat teritoriile”

Publicat: 01/10/2022, 13:09

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Jurnalistul spune că Zelensky a lăsat ca rușii să ia 20% din teritorii.

„Discursul lui Putin a avut trei mesaje. Esența acestui discurs a fost faptul rușii nu dau înapoi. Putin nu este chiar cu un picior în groapă, așa cum spune presa. Occidentul nu va răspunde nicicum.

Militarii ruși din teritoriile ocupate rămân fără vize. Secretarul general NATO nu a anunțat intrarea accelerată a Ucrainei. Anexarea teritoriilor este o sfidare rară în istorie.

Răspunsul nu putea fi decât o mișcare mai agresivă decât a Rusiei. Enigma acestui moment este faptul că nu au apărat teritoriile. În loc să apere fiecare metru de pământ, Zelensky a lăsat ca rușii să ia 20% din teritorii. 

Părerea mea este că scenariul lui Zelensky este afganistarea războiului. Rușii rusifică cu costuri semnificative teritoriile”, a spus Ion Cristoiu.

Puteți urmări emisiunea pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase