VIDEO | Ion Cristoiu: „Avem un război mondial mascat”

Publicat: 15/09/2022, 23:35

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Jurnalistul spune că avem un război care se poate termina cu un Război Rece.

„China nu a vrut să fie identificată cu agresorul. Faptul că acum se întâlnesc arată că și China și-a scos masca. Avem un război care, cel mult, se poate termina cu un Război Rece.

Rusia și China au declanșat războiul. Acum trebuie refăcută o analiză. A mai fost un moment care a dus la expunerea acestei alianțe. Când a început, cel puțin în prima lună, Statele Unite ale Americii s-au adresat și altora. 

Adică, s-au dus în Arabia Saudită, n-a mers, în Venezuela, nu a mers. China și Rusia au acum o percepție că nu suntem singuri. Europa trebuie să decidă. Europa ori acceptă teritorii contra pace, ori pornește un război mondial. 

Dacă cineva studiază războiul de după februarie va vedea nu are elementele războiului clasic”, a spus Ion Cristoiu.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – https://www.facebook.com/mariustuca.ro – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!