VIDEO Ion Cristoiu: „Și dacă „pică” Austria și Viena se scufundă, tot intrăm în spațiul Schengen”

Publicat: 24/11/2022, 22:18

România va intra în spațiul Schengen în urma votului din 8 decembrie de la Consiliul JAI pentru că sunt interese uriașe la mijloc, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Și dacă pică Austria, Viena se scufundă, tot intrăm (în spațiul Schengen n.red) .Ca și ridicarea MCV, Schengen-ul nu este pentru România expresia faptului noi merităm intrăm în Schengen. Noi nu merităm. Pentru prostia, fantezia asta electorală a puterii am îndeplinit condițiile tehnice… da, noi am îndeplinit condițiile tehnice, dar „mașinăriile” sunt mânuite de oameni și ei sunt români”, a declarat Ion Cristoiu.

Publicistul spune că problema României în Schengen va fi că va avea de apărat unele dintre cele mai dificile granițe, în special cu state care nu fac parte din Uniunea Europeană, respectiv, Republica Moldova și Ucraina.

„Ori o mare problemă în momentul în care intri în spațiul Schengen și mai ales România, pentru ea, în acele condiții ar avea (granițe n.red) cu Ucraina, cu Moldova, Marea Neagră și eventual, dacă nu intră Bulgaria cu Bulgaria.

Este faptul așa trecerea și nu atât cu de transport aerian, cu mărfuri care este una din marile afaceri. Ca și la MCV, în cazul mecanismului, noi suntem mai slabi decât acum câțiva ani”, a spus Ion Cristoiu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase