VIDEO Ion Cristoiu: „Singurul care știe cum se va termina războiul este Putin, pentru că el știe ce vrea. NATO nu știe nimic”

Publicat: 30/06/2022, 22:45

Singurul care știe cum se va termina războiul din Ucraina este Vladimir Putin. NATO nu știe, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat care va fi continuarea  războiului din Ucraina, Ion Cristoiu a afirmat: „Nu pot spun, pentru nici ei nu știu (NATO), nici eu nu știu. Poate singurul care știe cum se va termina războiul este Putin, ei nu știu nimic.  (Putin n.red) care a declanșat războiul știe ce vrea!”, a declarat Ion Cristoiu la Marius Tucă Show.

Publicistul spună că în Occident sunt doi actori SUA și Europa, iar americanii vor să își păstreze poziția de lideri ai lumii vestice.

„Noi aici avem doi actori. Sunt State Unite ale Americii, care și-au recâștigat poziția și o Europă, care… America știe ce vrea – să-și păstreze poziția”, a spus Cristoiu.

„Globalizarea, care a fost creată de americani și care e de vreo câteva decenii presupune o înțelegere între toate țările de pe glob. În momentul în care la Shanghai s-a declarat lockdown, ați văzut, nu mai vin semiconductori. Adică efectele acestea asupra Occidentului vin, nu numai din cauza războiului”, a afirmat el.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult