VIDEO | Ion Cristoiu: „Trăgeam tare o zi jumătate și o zi jumătate mă închideam în hotel și citeam”

Publicat: 28/07/2022, 00:06

Ion Cristoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Scriitorul comentează cele mai importante evenimente ale lumii de astăzi. Acesta povestește despre pasiunea pentru citit și despre teama pe care o are acum.

I. Cristoiu: „Am avut cititul pasiune, dar care nu mai este acum. Mi-e teamă citesc. Se poate scrie din două lucruri. Din nevoia de a face un eseu sau pur și simplu să citești. Mi-a plăcut foarte mult literatura sovietică. Eram cel mai bun cititor. Îmi plăceau foarte mult cărțile sovietice, pentru că se terminau pozitiv. La Viața Studențească am devenit redactor șef adjunct. La Scânteia Tineretului era foarte important domeniul culturii. Marea problemă acolo era că adjunctul trebuia să se bată pentru pagină.”

M. Tucă: „După 1989, prima pagină care se sacrifica era pagina de cultură. Un episod mai special este legat de familia dumneavoastră, am spus că tatăl dumneavoastră a fost legionar.”

I. Cristoiu: „ Eu urcam, dar eram cu tată legionar.”

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!