VIDEO | Mirel Palada, sociolog: „Sistemul de educație este profund viciat. Nu există competiție către excelență”

Publicat: 23/01/2023, 23:27

Mirel Palada, sociolog, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre mediocritatea educațională din România. „Avem primele generații de profesori care au ieșit din generații de profesori mediocrii”. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Conform sociologului, România este o societate mediocră, întrucât nu există o competiție către excelență în zona de educație sau presă. „Avem mai multe resurse și ai o plasă de siguranță mai zdravănă. Știi că se poate pleca în altă parte, este șomajul mult mai scăzut. Nu mai este șomajul acela nebunesc de la începutul anilor 2000.”

De asemenea, acesta spune că „sistemul de educație este profund viciat. Nu e vorba că avem primii elevi care să ajungă la maturitate și să producă efecte, ci avem primele generații de profesori care au ieșit din generații de profesori mediocrii. Este oribil. Viitorul României este din ce în ce mai mediocru.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase